Open Air

'Nerazuman čovjek' Woodya Allena prikazan na SFF-u

Lifestyle / Flash | 18. 08. 2015. u 06:36 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U programu Open Air 21. Sarajevo Film Festivala u ponedjeljak je prikazan novi film Woody Allena "Nerazuman čovjek" s Joaquinom Phoeixom i Emmom Stone u glavnim ulogama.

Film je priča o profesoru filozofije Abeu, koji dobiva mjesto predavača na koledžu u američkom gradiću, razočaranom i alkoholu sklonom pesimisti fasciniranom Kantovim moralnim dilemama i mislima francuskih egzistencijalista.

Abe uskoro ulazi u romantične veze s dvije žene s koledža, usamljenom profesoricom Ritom i studenticom Jill fasciniranom njegovom prošlošću i nekonvencionalnim stavovima. Prekretnica filma događa se kada Abe i Jill u restoranu za susjednim stolom čuju ogorčene komentare potpuno nepoznate žene o lokalnom korumpiranom sucu. To navodi Abea da u potpunosti preispita svoja dotadašnja razmišljanja i da racionalizira sam čin ubojstva, planirajući savršeni zločin.

Abe uskoro realizira svoj plan i ubija suca koga uopće ne poznaje, ali ga smatra oličenjem zla, smatrajući da je učinio ispravnu stvar. Allen tu stvara savršeni zaplet čitavim nizom neočekivanih događanja i finalnom situacijom kada Abe pokušava da ubije Jill.

Sjajne uloge u filmu ostvarili su Joaquin Phoenix, koji tumači lik Abea, i Allenova nova muza Emma Stone, poznata po ulozi u njegovom prošlom filmu "Magic in The Moonlight".

Kopirati
Drag cursor here to close