Mostari

Nema zime za skakače

Lifestyle / Flash | 23. 11. 2016. u 16:31 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skokovi sa Starog mosta u ledenu rijeku Neretvu aktualni su za turiste i u studenom. No, za gledanje ove vratolomne vještine koja zaustavlja dah samo su rijetki turisti spremni platiti 50 eura, javlja Anadolu Agency (AA).

Član kluba skakača u vodu Semir Kazazić - Miro je priznao da se u jesenjem i zimskom razdoblju rijetko kad zabilježi više od dva skoka.

''Svi turisti koji dođu u staru jezgru Mostara i posjete Stari most imaju želju i vidjeti skok uživo, ali rijetki su spremni platiti 50 eura, što je naša ustaljena cijena za skok u jesenjem i zimskom razdoblju'', kazao je Kazazić.

Skokovi u jesen i zimu, kako ističe ovaj iskusni skakač, iziskuju posebnu pripremu i posebnu opremu, što bi trebao znati svatko tko ih želi gledati.

''Iako je temperatura Neretve oko 10 stupnjeva i ljeti i zimi, treba svako biti svjestan da prilikom skoka vjetar i ledeni zrak imaju poseban utjecaj za svakog skakača“, pojasnio je Kazazić.

Dogodi se, kako kaže, da dođu turisti kojima je gledanje skoka sa Starog mosta u Mostaru najvažniji dio posjete, a to su uglavnom oni iz azijskih zemalja. Njima 50 eura za skok nije puno, dok neki drugi pokušavaju pregovarati o nižim cijenama ili čekaju drugu skupinu turista kako bi za skok dali što manje novaca.

No, kako ističe Kazazić, to je posao od kojeg Klub skakača u vodu ''Mostari'' živi i ljeti i zimi, zbog čega skakači rade u smjenama uvijek spremni za skok kad za njega ima dovoljno osiguranih sredstava.

Tako se na Starom mostu svakodnevno može vidjeti kako jedan od članova Kluba skakača u vodu ''Mostari'' prikuplja novac od turista koji žele vidjeti i ovjekovječiti skok sa UNESCO-ovog zaštićenog spomenika, koji slovi za jedan od najljepših mostova svijeta.

Pored gledanja skokova, turisti uživaju u jesenjoj idili mostarskog starog grada, te fotografiraju požutjelo lišće sa stoljetnih lipa i košćela koji pod okriljem sunčevih zraka krasi starogradsku kaldrmu, kao i gradske ulice ispunjene brojnim šetačima.

U čaroliji sunčanog Mostara danas su uživali domaći i strani gosti, kao i građani grada na Neretvi, koji pod sunčanim nebom piju kave u baštama ugostiteljskih objekata.

Prizor sunčanog Mostara u jesenjoj idili ovjekovječio je fotoreporter Anadolu Agency (AA).

Kopirati
Drag cursor here to close