Pušenje

Nele Karajlić o Maradoni

Rekao je kako mu je nakon te noći bilo jasno "da je ona ruka, kojom je Maradona spakirao loptu iza Shiltonovih leđa, zaista bila Božja".
Lifestyle / Flash | 26. 11. 2020. u 08:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić, istaknuo je na Facebooku povodom smrti Diega Armanda Maradone da je slavni argentinski nogometaš bio "sunce slobode, zastava poniženih i obespravljenih i istinski bunt protiv tiranina".

Karajlić je u svom postu naveo da je Maradonu upoznao tijekom koncerta u Madridu i da je legendarni Argentinac bio drugačiji od svih zvijezda koje je do tada vidio.

"Negdje na sred koncerta, Emir Kusturica mi je prišao i šapnuo mi na uho da je u salu ušao Maradona. Imao sam prilike vidjeti pregršt velikih svjetskih zvijezda i onih malih, i onih velikih, ali samo oko njegove glave stajao je svetački oreol. Iz njega je izbijala svjetlost. Od te svjetlosti nisi mogao da skloniš pogled", prisjetio se Karajlić susreta.

Naveo je kako je nakon svirke Maradona sjedio s njima u svlačionici i pričao im o svojim nogometnim počecima, ali i o siromaštvu, nepravdi, kao i bolu koji nosi u sebi.

"Pričao nam je o Che Gevari, Castru, Markezu, revoluciji. Pričao nam je i o onome golu kojeg je dao Diki Stojanoviću kada ga je cijela `Marakana` nagradila pljeskom. Nas je zavolio, jer je u našoj glazbi osjetio isti ono sunce slobode za koju smo svi mi, `davali kap krvi za kap njezinog mlijeka`", rekao je Karajlić.

Rekao je kako mu je nakon te noći bilo jasno "da je ona ruka, kojom je Maradona spakirao loptu iza Shiltonovih leđa, zaista bila Božja".

"Ole, ole, ole, ole, Djego....Djego!", u maniru navijača oprostio se Karajlić od Maradone koji je na Facebook postavio i zajedničku fotografiju sa legendarnim Argentincem.

Diego Armando Maradona preminuo je jučer u 60. godini. U njegovoj rodnoj Argentini počinju tri dana nacionalne žalosti, a od čuvenog nogometaša se opraštaju štovatelji širom svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close