kako su ostali bez uloga

Neki od najslavnijih glumaca nisu uvijek bili odabrani na audiciji

Lifestyle / Flash | 21. 09. 2016. u 15:25 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tom Selleck kao Indiana Jones ili Jeremy Sito kao Jack u "Titanicu"? Možda iz današnje perspektive zvuči nezamislivo, ali uistinu za mnoge kultne uloge u početku su, nakon audicije, bili predodređeni drugi glumci , ali u konačnici ipak nisu dobili taj posao.

Robert De Niro: "The Godfather" (1972.)

Robert De Niro se trebao naći u ulozi Sonnyja Corleonea u prvom dijelu "Kuma". Uloga je na kraju dodijeljena Jamesu Caanu. Ipak, obećanje koje je tada dobio, nije bilo posve 'ludom radovanje'. U drugome dijelu Kuma, dobio je ulogu mladog Vita Corleonea, što je na koncu rezultiralo i Oscarom za najbolju sporednu ulogu.

Kurt Russell: "Star Wars" (1977.)

Kurt Russell sudjelovao je na audiciji za ulogu Hana Soloa u filmu ''Star Wars". Međutim, Harrison Ford je tada, očito, bio puno bolji odabir.

Tom Selleck: "Indiana Jones - Otimači izgubljenog kovečga" (1981.)

Selleck kao Indiana Jones? Stevenu Spielbergu očito ova ideja nije bila sasvim jasna. Prvo je obećao "Magnumu" da će dobiti glavnu ulogu, ali se onda ipak opredijelio za Harrisona Forda.

Brad Pitt: "Vatrene kacige" ("Backdraft" 1991.)

U to vrijeme redatelji i producenti najvjerojatnije još uvijek nisu bili svjesni glumačkoga potencijala Brada Pitta. Sudili su samo po njegovom izgledu bivšega modela za muško rublje. Iako mu je jedna uloga bila obećana, na kraju su se opredijelili za Williama Baldwina.

Gwyneth Paltrow: "Jurassic Park" (1993.)

Gwyneth Paltrow je redatelja Stevena Siplgerga oduševila već dvije godine ranije u dječjem filmu "Hook", zbog čega ju je pozvao i u glumačku ekipu Jurskog parka. Buduća dobitnica Oscara tada je ipak ostala kratkih rukava, te je Laura Dern dobila ulogu Ellie.

Scarlett Johansson: "Jumanji" (1995.)

Scarlett Johansson je u komičnoj fantaziji "North" sa samo devet godina prvi put došla na filmski ekran. Bila joj je stoga obećana i uloga u novom filmu "Jumanji", ali je na kraju ipak prednost dobila Kirsten Dunst. Ipak, ova odbijenica nije naštetila karijeri Scarlett Johansson. Na svu sreću.

Jeremy Sisto: "Titanic" (1997.)

Leonardo DiCaprio i Kate Winslet osvojili su srca milijuna gledatelja velikog filmskog spektakla o potonuću Titanica. Ipak, za ulogu Jacka Dawsona koju je kasnije dobio Leo DiCaprio, izgledan kandidat bio je i Jeremy Sisto, glumac čije ime rijetkima nešto znači. Na koncu, redatelj James Cameron opredijelio se za DiCaprija, što je mladome glumcu donijelo svjetsku slavu. Sisto se nakon ovog neuspjeha morao zadovoljiti ulogama u TV serijama "Six Feet Under", "Law & Order" i "Suburgatory".

Kopirati
Drag cursor here to close