sud presudio

Nastavlja se gradnja vjetrofarme koja 'narušava pogled' s Trumpovog golf terena

Lifestyle / Flash | 16. 12. 2015. u 15:23 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski vrhovni sud u srijedu je jednoglasno presudio protiv tajkuna i američkog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa u njegovim neuspjelim naporima da spriječi gradnju vjetrofarme u blizini njegovog golf terena u Škotskoj.

Trump tvrdi da će projekt s 11 turbina, koji je odobrila škotska vlada u 2013., narušiti pogled s njegovog golf terena u blizini Aberdeena u istočnoj Škotskoj. On je najavio da će prekinuti daljnje radove na golf terenu ako se nastavi s realizacijom projekta vjetrofarme.

Škotski sudovi ranije su donosili presude protiv Trumpa, iako on tvrdi da škotski ministri nemaju ovlasti da odobre vjetrofarmu.

Trump organizacija priopćila je da je današnja presuda "krajnje nesretna" za sve stanovnike regije Aberdeena i da će "potpuno uništiti živopisni Aberdeenski zaliv i baciti groznu sjenu nad turizmom u regiji".

Organizacija je priopćila da će se boriti protiv predložene vjetrofarme "na svim mogućim frontovima".

Škotski ministar energetike Fergus Ewing izjavio je da će presuda Vrhovnog suda omogućiti da se "testiraju i demonstriraju nove tehnologije" na smanjenju energetskih troškova i da će pomoći Aberdeenu da razvije obnovljive izvore energije.

Odluka suda dolazi usred oluje kritika u Britaniji zbog Trumpovih izjava protiv muslimana. Škotska vlada ukinula je Trumpov status neplaćenog poslovnog veleposlanika u GlobalScot network, a univerzitet Robert Gordon ukinuo mu je počasnu diplomu.

Rekordan broj Britanaca "potpisao je" prošloga tjedna elektronsku peticiju koja poziva parlament da zabrani Trumpu ulazak u Ujedinjeno Kraljevstvo nakon što je pozvao na privremenu zabranu ulaska muslimanima u Sjedinjene Države, prenosi AP.

Kopirati
Drag cursor here to close