Prognoza vremena

Narančasti meteoalarm upaljen za Mostar

Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite upute dana od strane vaših državna tijela.
Lifestyle / Flash | 03. 03. 2020. u 09:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za regije Foče, Trebinja, Mostara, Livna i Bihaća za danas je upaljen narančasti meteoalarm, dok je u ostatku Bosne i Hercegovine upaljen žuti, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Građani se upozoravaju na jače udare vjetra i obilnije padaline.

 

Foto: Bljesak.info / Narandžasti meteoalarm upaljen za Mostar

Narandžasti meteoalarm

Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite upute dana od strane vaših državna tijela.

Prognoza

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno s kišom. U Bosni većinom slabije padaline. Jače padaline na području Hercegovine. Obilnija kiša se očekuje na sjeveru, istoku i jugoistoku Hercegovine, gdje se prognozira između 50 i 100 litara kiše po metru kvadratnom.

Na planinama može padati i snijeg. Vjetrovito dio prijepodneva. Očekuju se jaki udari juga. U ranim jutarnjim satima su izgledni i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

U Sarajevu oblačno sa kišom. Jutarnja temperatura zraka oko 10°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 13°C, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close