Oprezno

Narančasto upozorenje u Hercegovini

Na području mostarske regije prognozira akumulirana količina padalina od 30 do 60 litara po metru kvadratnom. U sjevernom planinskom dijelu oblasti može pasti od 80 do 120 litara.
Lifestyle / Flash | 10. 12. 2022. u 09:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog velike količine padalina za područje Krajine, Hercegovine i jugozapadne i sjeverozapadne Bosne na snazi je narančasti meteoalarm, a uslijed obilnije kiše na području jugoistočne Bosne žuti meteoalarm, javlja Anadolu Agency (AA).

Tako se na područjima bihaćke i livanjske regije prognozira akumulirana količina padalina od 30 do 70 litara po metru kvadratnom zbog čega je na snazi narančasti meteoalarm. Na području mostarske regije prognozira akumulirana količina padalina od 30 do 60 litara po metru kvadratnom. U sjevernom planinskom dijelu oblasti može pasti od 80 do 120 litara.

I na području banjalučke regije očekuju se obilne padaline od 30 do 60 milimetara u toku 24 sata, a posebno u južnom planinskom dijelu regije. Također i na području trebinjske regije očekuju se obilnije padaline od 30 do 60 milimetara tijekom 24 sata.

"Poduzmite mjere opreza. Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i budite spremni obustaviti aktivnosti na otvorenom. Budite spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu. Plavljenje imovine i prometnih mreža su moguće. Poremećaj u snabdijevanju električnom energijom, vodom i u komunikacijama je moguć. Može biti potrebna manja evakuacija. Teški uvjeti za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontroliranog kretanja vozila uslijed vode", upozoravaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Na području fočanske regije gdje je na snazi žuti meteoalarm očekuju se mjestimično obilnije padaline od 20 do 40 milimetara tijekom 24 sata.

Kopirati
Drag cursor here to close