Prognoza

Nakon sunca stiže snijeg

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme.
Lifestyle / Flash | 04. 02. 2022. u 14:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini danas je bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -5 stupnjeva, Bugojno 9, Livno 10, Grude, Sarajevo, Trebinje i Zenica 11, Drvar i Mostar 12, Sanski Most i Tuzla 13, Bihać i Neum 14 i Banja Luka 15 stupnjeva.

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tijekom dana, u nizinama Bosne se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. U Hercegovini rijetko su moguće slabe padaline. Smanjenje oblačnosti u noći na nedjelju. Vjetar slab.

U jutarnjim satima jugo koje će promijeniti smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje od 5 do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje do 12 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili susnježicom. Jutarnja temperatura oko -1, a najviša dnevna oko 6 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close