Obiteljska medicina

Nakon 55 godina u Tihaljini otvorena ambulanta

Lifestyle / Flash | 14. 11. 2014. u 17:50 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Tihaljini je u četvrtak otvorena Ambulanta obiteljske medicine koja će u sklopu Doma zdravlja Grude, nakon Sovića i Drinovaca, od sada pružati usluge pacijentima i u tom mjestu.

Nazočne u Tihaljini pozdravio je ministar zdravstva u ZHŽ-a Stjepan Bogut koji je zahvalio Federalnom ministarstvu zdravstva, ZZO-u ZHŽ-a, te općini Grude koji su omogućili ponovno otvorenje ambulante u Tihaljini.

Ravnateljica Doma zdravlja Grude dr. Zdravka Erkapić svečano je presjekla vrpcu, otvorivši tako ovu hvale vrijednu ustanovu, te kroz nju provela nazočne, rekavši pritom da će ambulanta zahvaljujući Zavodu zdravstvenog osiguranja biti umrežena s Domom zdravlja.

Ambulanta je, uz obiteljsku medicinu, opremljena i za hitne slučajeve.

''Pacijent u ambulanti prvo dobija nasmješenost i ljubaznih sestara, nakon toga ulazi u ordinaciju u kojoj se nalazi liječnik, gdje se odrađuje posao u novom vrlo ugodnom prostoru, u kojem radi vrlo stručno osoblje'', rekla je Erkapić, dodajući kako će usluge za sada pružati dva puta tjedno, a kasnije ako bude potrebe bit će svakodnevno osigurana sestra, a liječnik tri do pet puta.

Kopirati
Drag cursor here to close