Udruga Stari Most

Najveći i najuspješniji sajam u BiH: Mostarske ptice odnijele titulu najljepših

Lifestyle / Flash | 07. 12. 2014. u 15:09 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Između 500 eksponata i 150 golubova, mostarsko udruženje za zaštitu i uzgoj ptica i sitnih životinja “Stari Most” osvojilo je prvu nagradu na 12. državnoj izložbi ptica u Mostaru.

Izložba je trajala tri dana, gdje su se mogle vidjeti sve vrste kanarinaca, egzotični golubovi, kineske koke koje spadaju u najmanje koke na svijetu, divlje ptice i štiglići. A organizatori su istaknuli kako je ovo najveća izložba u posljednjih osam godinau našoj državi.

Ante Bem, predsjednik je Udruge Stari grad i vlasnik prvaka u kategoriji golubova.

Bem je za Bljesak.info kazao je kako je ovo izuzetno važan i dragocjen sajam za sve ljubitelje ptica.

''Upravo Praški golub kojeg sam donio iz Praga osvojio je prvo mjesto na ovoj izložbi. U cijeloj državi imaju samo dva primjerka. Privatno posjedujem 150 primjeraka golubova iz sedam pasmina odnosno rasa'', kazao je Bem, koji ima 71 godinu, a cijeli život se bavi uzgojem ptica, što je naslijedio od svog oca.

''Trudimo se svake godine organizirati ovakvu izložbu, ali posljednje dvije tri godine imali smo pauzu iz financijskih razloga i nemogućnosti pronalaska prostora.

Udruga nema pomoći od Grada, imamo samo obećanja. Za ovu izložbu obećano je 300KM, a s obzirom na današnje cijene to je malo. Preživljavamo od donacija, s obzirom da je financijska kriza zahvatila i grad Mostar to itekako utječe i na nas'', dodao je Bem.

Istaknuo je kako će se truditi svake godine organiziraju izložbu ovakvog tipa, u nadi kako će prerasti u regionalnu.

Kopirati
Drag cursor here to close