Cycle4Europe

Najveća europska humanitarna biciklijada dolazi u BiH

Bicikliranje će ići rutom od 2.500 kilometara. Kreće iz Skoplja i Sjeverne Makedonije preko Kosova, Bosne i Hercegovine i dalje kroz Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Češku i Njemačku, do Švedske.
Lifestyle / Flash | 27. 08. 2019. u 08:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fondacija "Loza" iz Švedske organizira ''Cycle4Europe'' od 5. do 19. rujna . To je događaj u kojem će, među drugim profesionalnim biciklistima i prvacima, pobjednik Svjetskog kupa Colting biciklirati kroz Europu kako bi privukao pažnju i pomogao najranjivijim kategorijama ljudi.

Bicikliranje će ići rutom od 2.500 kilometara. Kreće iz Skoplja i Sjeverne Makedonije preko Kosova, Bosne i Hercegovine i dalje kroz Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Češku i Njemačku, do Švedske.

Bicikliranje provodi Fondacija ''Loza'' koja kroz svoj rad brine o posebno ranjivim grupama. ''Loza'' radi za djecu koja žive u domovima kako bi ih podržali u obrazovanju i njihovom zdravom odrastanju.

Također, mnogo rade na projektima za ljude s poteškoćama u razvoju u Sjevernoj Makedoniji i u Bosni i Hercegovini.

''Biciklistička ruta pokriva ukupno 2.500 kilometara. Dio ture je izuzetno brdovit i izazovan. Sudionici ture će dijelom biti iz Švedske, ali i iz drugh dijelova Europe kroz koje ćemo biciklirati. Tijekom cijele ture imat ćemo vozila u pratnji s osobljem koje će brinuti o logistici, hrani, piću i pomoći ako dođe do tehničkih poteškoća.Prvog i zadnjeg dana, Jonas Colting, šesterostruki svjetski prvak i dobitnik medalje na europskom prvenstvu u triatlonu, biciklirat će u ovoj turi. I kompanije i pojedinci doprinijet će prikušljanju sredstava, što je vitalno za poduhvat organizacije'', najavila je doktorica Branka Antić Štauber iz Udruženja ''Snaga žene'' iz Tuzle koje je svoj rad posvetilo djeci iz izbjegličkih naselja te prognanicima u cijeloj Bosni i Hercegovini, a susret s biciklistima bit će upriličen 8 rujna u Sarajevu gdje žele održati događaj za održivi razvoj na kojem će govoriti i dati informacije o ''Cycle4Europe''.

Svojim učešćem u ''Cycle4Europe'', Jonas Colting želi podići svijest o radu Fondacije "Loza" usmjerenom na najranjivije u Europi.

''Ovo je moj način pomoći. Pored toga, bit će izuzetno zanimljivo i uzbudljivo doživjeti ovaj dio Europe. Iz vlastitog iskustva znam da postaneš izuzetno blizak sa zemljom i ljudima koji tu žive'', kaže Colting.

Dolazak biciklista u Sarajevo planiran je 9. rujna , a u Banju Luku dan poslije. Sve kompanije iz europskih zemalja su pozvane da kroz ovu humanitarnu biciklijadu podrže sve one koji su u potrebi.

Kopirati
Drag cursor here to close