Nevjerojatne cijene

Najskuplji grad za život u 2022. godini

Treću godinu zaredom na vrhu ljestvice zasjeo je Hong Kong.
Lifestyle / Flash | 10. 06. 2022. u 20:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Globalna tvrtka za mobilnost ECA International objavila je popis najskupljih gradova za život u 2022. godini. Treću godinu zaredom na vrhu ljestvice zasjeo je Hong Kong, u kojem litra mlijeka u trgovini stoji oko pet KM. Mjesečni pokaz za javni prijevoz iznosi oko 100 KM, a stanarina za garsonijeru u centru grada stoji oko skoro 4 tisuće KM.

Ne samo da je Hong Kong proglašen najskupljim gradom za život, već se i Azija može nazvati najskupljim kontinentom. Na ljestvici 10 najskupljih gradova za život čak šest potječe s ovog kontinenta - Hong Kong, Tokio, Šangaj, Guangzhou, Seul i Tel Aviv.

  / London, Ujedinjeno Kraljevstvo

Švicarska na ljestvici 10 najskupljih gradova za život ima čak dva predstavnika – Ženevu na trećem mjestu i Zürich na sedmom mjestu. Ostatak ljestvice rezerviran je za New York (drugo mjesto) i London (četvrto mjesto).

ECA International radi svake godine listu najskupljih gradova za život na temelju nekoliko faktora – uključujući prosječne cijene svakodnevnih namirnica poput mlijeka i ulja, stanarine, režija, javnog prijevoza, ali i stabilnosti domaće valute, piše punkufer.hr.

  / Ženeva, Švicarska

10 najskupljih gradova za život:

Hong Kong

New York, SAD

Ženeva, Švicarska

London, Ujedinjeno Kraljevstvo

Tokio, Japan

Tel Aviv, Izreal

Zürich, Švicarska

Šangaj, Kina

Guangzhou, Kina

Seul, Južna Koreja

Kopirati
Drag cursor here to close