Fer igra

Najljepša sportska priča nastavljena u Mostaru, Širokom, Čapljini....

Lifestyle / Flash | 07. 07. 2016. u 11:17 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najljepša sportska priča, BH Telecom Sportske igre mladih, nastavile su svoj put te se družili sa mališanima iz Goražda, Visokog, Čapljine, Širokog Brijega, Mostara i Bugojna.

Smijeh i dobra zabava svake su godine najveća motivacija djevojčicama i dječacima, koji su u ovim gradovima pokazali sjajne sposobnosti.

Igre su nastavile graditi nova prijateljstva, promovirati toleranciju i fer play u okviru projekta 'Fer igra za fer djetinjstvo' u suradnji sa Košarkaškim savezom i uz finansijsku podršku USAID-a. Ovogodišnji specijalni partner Igara je Olimpijski komitet BiH.

U Goraždu i Visokom Igre su se družile i sa prošlogodišnjim pobjednicima među kojima je i 'ŠF. VI SPORT Visoko', ekipa koja već treći put zaredom osvaja Poli Cup u nogometu. A da mališani iz Visokog nisu dobri samo u nogometu, pokazuje i ekipa 'RK Bosna Visoko' koja je ove godine pobijedila na Gorenje Cup-u u rukometu.

''Pobijedili smo danas na Gorenje Cup-u u rukometu i radujemo se finalu u Sarajevu. Danas smo se super zabavili, družili i na kraju pobijedili u kategoriji 2001. godište i mlađi''., rekao je Hamza Karavdić, kapiten ekipe 'RK Bosna Visoko'.

U Čapljini su se djevojčice i dječaci pokazali kao odlični košarkaši. Laskavu titulu najboljih na Bosnalijek Cup-u u uličnoj košarci ponijela je ekipa 'Splash' iz Čapljine.

''Osvojili smo prvo mjesto danas u Čapljini u uličnoj košarci te smo zaista sretni što smo izborili plasman na finale'', istaknuo je Ivan Marković, član ekipe 'Splash'.

Natjecanja u Širokom Brijegu i Mostaru, počela su Poli Cup-om, natjecanjem u nogometu za dječake i djevojčice. U Širokom Brijegu, u kategoriji 2005. godište i mlađi, plasman na finalno natjecanje u Sarajevu, izborila je ekipa 'Vatreni zmajevi' dok su se, na Lutrija BiH Cup-u, takmičenju u odbojci, kao najbolje, pokazale djevojčice iz ekipe 'Odbačene'.

Puno smijeha i zabave ispunili su i stadion 'Mladost' u Bugojnu, gdje je posebno zanimljiva bila finalna utakmica na Coca-Cola Cup-u u malom nogometu. Pobjednička ekipa 'Sport Prevent' ispraćena je gromoglasnim aplauzom navijača, čije se oduševljenje nije moglo sakriti. Djeca se uistinu znaju iskreno radovati, a svoju pobjedu proslavili su plesom na terenu.

Druženja sa mališanima širom BiH se nastavljaju, a SIM ekipa će u narednim danima posjetiti Zenicu, Srebrenik, Tuzlu i Gradačac.

Kopirati
Drag cursor here to close