Brzinski razvod

Najkraći brak u BiH trajao 12 dana

Lifestyle / Flash | 21. 04. 2016. u 06:29 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bijeljini je 2015. godine bilo 110 zahtjeva za razvod braka, odnosno pokušaja mirenja, podaci su Centra za socijalni rad, dok se u prošloj godini 732 para vjenčalo.

Neki od njih sudbonosno “DA” shvate olako, te požele ubrzo nakon vjenčanja i da se razvedu, tako su u matičnoj službi potvrdili da je najkraći brak u Semberiji trajao samo 12 dana, piše InfoBijeljina.

"U pitanju su rekorderi po trajanju braka, koji je bio sklopljen u veljači prošle godine. Ovaj bračni par nije bio pretjerano mlad, organizirana je velika svadba i sve je ukazivalo na to da se brak sklapa u cilju zajedničkog života, koji je nakon samo 12 dana od vjenčanja i okončan razvodom, iz samo njima znanih razloga", kaže za portal InfoBijeljina šefica gradskog Odjela za matične poslove Dragana Ljubojević.

Ona dodaje da je to jedinstven slučaj koji ni stariji matičari ne pamte u posljednjih deset godina u Bijeljini.

Također, imamo i primjer da se jedan mladi bračni par, poslije zabavljanja u trajanju od 12 godina, odlučio na razvod poslije samo 3 mjeseca braka. Kažu, tad su shvatili da nisu jedno za drugo!?
Žene češće podnose zahtjeve za razvod braka, ali i zahtjeve za mirenje.

"Po obiteljskom zakonu RS svi supružnici koji imaju maloljetnu djecu, prije podnošenja tužbe za razvod braka, moraju se obratiti u Centar za socijalni rad gdje se provodi postupak pokušaja mirenja. U prošloj godini je na taj način spašeno oko 11 posto brakova", kaže za portal InfoBijeljina Cvijanka Rakić psiholog u Centru za socijalni rad Bijeljina.

Kopirati
Drag cursor here to close