Začini

Najjednostavniji načini da začinsko bilje traje dvaput duže

Lifestyle / Flash | 01. 05. 2017. u 16:23 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog vrlo kratkog vijeka trajanja, bilje kupljeno u trgovini brzo uvene, no postoje jednostavni trikovima kojima se njihovo trajanje može i dvostruko produžiti.

Začinsko bilje drvenastih stabljki poput ružmarina i timijana treba čuvati na drugačiji način nego mekano začinsko bilje kao što su peršin i senf. Životni vijek svježeg začinskog bilja je samo dva dana, dok će mini biljka trajati oko tri dana, no pomoći njihovu dužem životu ipak ima, piše zadovoljna.hr

1. Mekano začinsko bilje poput bosiljka i korijandera izvadite iz pakiranja čim ga kupite, stavite ga u čašu napunjenu s dva i pol centimetra vode te držite u hladnjaku.

2. Drvenasto začinsko bilje izvadite iz plastičnog pakiranja, zamotajte ga u vlažnu kuhinjsku krpu i zatim stavite u plastičnu vrećicu za zamrzavanje koja mora biti zatvorena.

3. Ostatke začinskog bilja možete zamrznuti u vodi u posudama za led. Kockicu leda jednostavno stavite u jelo koje se kuha i tako ćete mu dodati finog okusa začinskog bilja. Bilje možete zamrznuti i u otopljenom maslacu ili maslinovom ulju ako ne želite dodavati vodu jelu.

Kopirati
Drag cursor here to close