19 sati

Najduži putnički let na svijetu bit će na liniji Singapur-New York

Singapurski avioprijevoznik započet će sljedećega mjeseca prevoziti putnike na redovnoj ruti na kojoj će let trajati gotovo 19 sati.
Lifestyle / Flash | 24. 09. 2018. u 19:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Singapurska aviokompanija Singapore Airlines prije nekoliko je dana zaprimila prvi na svijetu isporučeni primjerak zrakoplova Airbus A350-900ULR (ultra-long-range).

Prvi je to od sedam naručenih zrakoplova namijenjenih za komercijalni prijevoz putnika na iznimno dugim relacijama.

Ovaj će zrakoplov u redovnu upotrebu biti pušten 11. listopada, kada će biti otvorena i nova linija Singapur-New York, koja će time postati i najduža neprekidna zrakoplovna komercijalna linija na svijetu, javlja Zimo.co.

Udaljenost od oko 16.700 kilometara Airbusov bi novi zrakoplov trebao prevaljivati za oko 18 sati i 45 minuta. Time će Singapore Airlines na prvom mjestu najdužih redovnih putničkih letova bez stajanja zamijeniti Qatar Airways koji trenutačno drži rekord s 18 sati dugim letom od Dohe do Aucklanda na Novom Zelandu.

A350-900ULR inače je sposoban letjeti i do 20 sati bez stajanja, a u različitim konfiguracijama trebao bi moći prevoziti od 170 do 250 putnika. Singapurska inačica bit će podijeljena u dva razreda, premium ekonomsku s 94 te poslovnu sa 67 sjedala, pa će putnici na najdužem letu na svijetu imati nešto više komfora nego što bi imali na kraćoj relaciji.

Singapore Airlines planira na ovoj ruti letjeti svakodnevno nakon 18. listopada.

 

Kopirati
Drag cursor here to close