Rent-a-Bizzar

Najčudnije stvari koje možete iznajmiti

Lifestyle / Flash | 05. 09. 2011. u 06:49 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Većina nas nema nikakvih problema s iznajmljivanjem, stana, apartmana na moru, knjige, automobila i sl. Sobzirom na ekonomsku krizu nekada je lakše iznajmiti, a oni koji iznajmljuju svoje stvari definitivno su u plusu. Jer kada nešto ne mođemo kupiti, iznajmimo. Ali postoje stvari za koje vjerovatno nikada nebiste pomislili da je nekomu palo na pamet da daje novac za njih, a kamlo li da ih iznajmljuje,

Portal TotallyTop10 objavio je listu najčudnijih stvari koje se iznajmljuju, a mi vam prenosimo najbolje od njih.

Paparazzi

 Želite li se osjećati kao holivudska zvijezda sa A-liste, a da pritom ne morate biti slavni glumac ili pjevač? Ništa lakše, sve što trebate jest posjetiti stranicu Celeb4aday.com i dogovoriti jednog ili više paparazza da vas prate na svakom koraku i pritom vam neprestano bljeskaju svojim blicevima u lice. Za razliku od onih pravih, ovi će vas paparazzi ipak na kraju dana ostaviti na miru. Za sve one koji nemaju volje ni vremena baviti se ničime da budu slavni, ili jednostavno nisu za to, svoj si ego mogu podići iznajmljujući 'dosadne paparazze'.

Kotači i felge za automobil 

Upravo ste dogovorili spoj s predivnom djevojkom i obećali joj da ćete ju u 8 navečer pokupiti ispred njezinog ulaza, samo kako bi čim spustite slušalicu shvatili u što ste se uvalili. Bez obzira u što vas uvjeravali, ne postoji takva osobnost niti dobar izgled koji mogu sakriti činjenicu da po djevojku svojih snova dolazite u Stojadinu. Što učiniti u takvoj situaciji? Možete iznajmiti automobil, svakako. Međutim, to poprilično košta, a bit će i popriličan problem ukoliko je djevojka jedna od onih kojoj treba šest spojeva prije nego zaključi da ste upravo vi TAJ. Dobri ljudi iz Rent-n-go.com smislili su savršeno rješenje. Zašto iznajmljivati cijeli automobil kad možete na svoju staru pilu instalirati kromirane felge optočene dijamantima? Cijena? Prava sitnica. Uostalom, zar se nešto poput ljubavi žene vašeg života doista može izraziti u novcima?

Prijatelj 

Tražite nekoga da ide s vama u imaginarno mostarsko kino, ili pak 'u zagon' u Daleku. Ali odjednom shvaćate da su prošle već četiri godine otkako vas je ostavila djevojka i da ste iznimno depresivni, a i niste sigurni kako će vaši oženjeni i zaposleni prijatelji s djecom reagirati na vašu zamolbu da vam prave društvo i da idete u 'život'? Nema problema, stranica RentAFriend.com zadovoljit će sve vaše zahtjeve kad su iznajmljeni prijatelji u pitanju. Stranica vam na raspolaganje daje širok izbor različitih prijatelja i detaljan popis njihovih osobina, a navodno čak možete i tražiti povrat novca ako niste zadovoljni uslugom. Klasična prijateljstva su out, živjelo 21. stoljeće!

Dizajnerska torbica

Ovo je jedna od manje bizarnih stvari na ovom popisu, ali i dalje svakako ulazi u kategoriju neobičnog. Što nas ne bi začudilo u našem gradu, jer ipak ako ne nosaš 'oriđiđi' nisi cool i sexy. Još jedan od brojnih trendova koji su inspirirani Seksom i gradom, "kuma" iznajmljivanja dizajnerskih torbica jest lik Louise iz prvog filma, Carrieina asistentica (utjelovljuje ju glumica Jennifer Hudson) koja je željela biti kao i ostale prebogate manhattanske djevojke, ali budući da je bila nezaposlena nije mogla priuštiti skupe stvari. Budući da je film u kinima prošao iznimno dobro, nije trebalo dugo da se brojne tvrtke uključe u posao iznajmljivanja skupih torbica i drugih modnih dodataka. Tko voli, nek' izvoli.

Lijes 

Kad bi postojalo natjecanje u najčudnijim stvarima koje možete iznajmiti, lijes bi svakako bio pri samom vrhu liste. Možemo donekle razumjeti ekonomsku logiku iznajmljivanja lijesova. Sprovodi su poprilično skupi, čak i kada se stvarno trudite ne pretjerivati s raznoraznim dekoracijama ili preskupim lijesovima. U neku ruku, nije glupo zapitati se koja je svrha plaćanja pravog malog bogatstva za nešto što će sutradan ili za par sati biti pod 2 metra zemlje. Kako to uopće funkcionira? Obitelj pokojnika iznajmi blještavi i dizajnerski lijes u koji polože pokojnika, nakon čega u takvom fancy lijesu "obave" ispraćaj i sve prateće ceremonije. Neposredno prije samog pokopa pokojnika se prebacuje u normalni, neugledni lijes, u kojemu ga se onda i polaže u grob. Ne ulazeći u bilo čije stavove o životu i smrti, moramo priznati da nam ovo u najmanju ruku ipak zvuči poprilično bizarno.

Kopirati
Drag cursor here to close