Dan OS

Najbolji hrvatski vojnik slučajno udario predsjednicu

Lifestyle / Flash | 30. 05. 2017. u 06:29 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Republike Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović poručila je u ponedjeljak, sa svečanog obilježavanja 26. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga i Dana Oružanih snaga, kako će ustrajati na njihovoj daljnjoj izgradnji, kao i izgradnji čitavog sustava domovinske sigurnosti.

"Zajednička nam je dužnost i zadaća nastaviti graditi i razvijati Oružane snage, vodeći brigu posebno o njihovim pripadnicama i pripadnicima kao najvećoj vrijednosti", istaknula je predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga na svečanosti u KD Vatroslava Lisinskog, kojoj je nazočio cjelokupni državni vrh te brojni drugi uglednici. Na svečanosti su posebno srdačno pozdravili ratne generale Antu Gotovinu i Mladena Markača te skupnika Ivu Bašića, najspremnijeg hrvatskog vojnika.

Prikazan je i kratki film o povijesnom putu i današnjim sposobnostima Oružanih snaga, te snimka govora prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na prvom postrojavanju Zbora narodne garde na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici 28. svibnja 1991.

Na Svečanoj akademiji se dogodila i mala nezgoda kada je najbolji hrvatski vojnik Ivo Bašić slučajno udario Kolindu Grabar-Kitarović.

Bašiću je danas uručen pehar. Dok mu je dvorana pljeskala Bašić je pehar dignuo u zrak, a potom je slavodobitno podigao i drugu ruku kojom je udario Kolindu Grabar-Kitarović koja mu je u tom trenutku prilazila. Predsjednica mu ovaj mali incident nije zamjerila pa su se na zagrlili, a Bašić joj se ispričao.

Kopirati
Drag cursor here to close