Priprema za blagdane :)

Najbolja jesenska hrana za mršavljenje

Lifestyle / Flash | 31. 10. 2016. u 09:29 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hladniji dani vjerojatno nikoga ne inspiriraju na dijetu, već su nam misli uglavnom usmjerene na sarmu i kuhano vino, no to ne znači da se i ujesen ne može smršavjeti

Jesen vam se možda ne čini kao savršeno godišnje doba za dijetu, no morate priznati da ne bi bilo loše da si bar malo pripremite liniju za nadolazeće blagdane, vrijeme u kojem se najviše jede, piše Tportal.hr.

Bundeva

Možda ih rezbarite, možda ne, no zašto ne spojiti ugodno s korisnim? Nabavite bundevu, smršavite i probudite umjetnicu u sebi.



Bundeva je odličan izvor betakarotena i ostalih karotenoida, a usto je niskokalorična.
Naravno, šećer kvari sve jednadžbe pa se klonite deserta i alkoholnih pića. Ispecite svoju bundevu i narežite je na kockice za salatu ili napravite pire od nje kao prilog glavnom jelu.

Jabuka

Jabuka ima isti broj kalorija kao kupovna energetska štangica od zobi, oraha i meda (oko 100), no umjesto šećera dobit ćete oko 20 posto svoje dnevne doze vlakana. Dio tih vlakana bit će u obliku pektina koji usporava probavu i tako smanjuje glad.

Jabuke također potiču razvoj dobrih želučanih bakterija. Ako vam nedostaje još vlakana, posegnite za voćnim kolačem (tart), također dobrim za razvoj spomenutih bakterija.
Jedino što moramo naglasiti je – ne gulite koru!

Cimet
Napokon smo u godišnjem dobu u kojem vas nitko neće čudno gledati ako malo divljate s cimetom u hrani. Naravno, ponavljamo – ne na desertima.



Možete dodati žličicu cimeta u svoju zobenu kašu ili frape, možete njime posipati povrće prije nego što ga krenete pržiti. Bez straha – cimet je službeni jesenski začin.
Dobar je za reguliranje šećera u krvi, a potiče i dobru probavu.

Kopirati
Drag cursor here to close