Bljesak u gostima

Nagrada koja će pomoći drugima: Pogledajte najljepšu terasu u Mostaru

Lifestyle / Flash | 01. 06. 2016. u 12:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nisam ja glavna uloga. Glavna je uloga ovo ovdje'', govori nam Šahida Hadžimusić otvarajući nam vrata malenog dvorišta u kojem se skrila najljepša terasa u Mostaru.

Naime, terasa i balkon ove umirovljene nastavnice srpsko-hrvatskog jezika proglašeni su najljepšima na ovogodišnjem natječaju Grada Mostara, a razno cvijeće, stabla, naranči, limuna i palme natječu se tko će nam se prije pokazati.

''Jako mi znači ovo priznanje jer je puno ljubavi uloženo u ove biljke'', govori nam Šahida naglašavajući kako novac od nagrade ne želi zadržati za sebe.

''Postoje oni kojima je potrebnije i želim dati novac nekome tko možda nema niti jedan obrok dnevno, a puno je takvih ljudi'', kaže nam ova umirovljenica, koja s mužem i mačkom uživa u svojoj oazi skrivenoj među uskim mostarskim ulicama.

Kaže kako se turisti koji prođu njezinom ulicom redovito zastaju, slikaju i dive se cvijeću te da često s prijateljima i rodbinom uživa u svojem raju, kojem se, od kad je u mirovini, može više posvetiti.

''Ovo je veliki poticaj u ovim jadnim vremenima i mjesto na kojem se možemo odmaknuti od gradske vreve i problema'', kaže Šahida.

Otkriva nam kako je oduvijek voljela poeziju i pisanje. Objavljivala je neke svoje radove u časopisima, a znale su joj i neke dnevne novine objaviti vijest.

Prisjetila i druženja s pjesnikom i slikarom Vladom Puljićem i ljepota nekadašnjeg Mostara. No, na pitanje kakvim vidi današnji Mostar kad je u pitanju čistoća i zelenilo, nije krila razočaranje.

''Ranije se bilo siromašnije, ali se svaka avlija uređivala. Danas se nešto pokušava, ali to nije dovoljno. Vrijeme je da se ljudi vrate prirodi. Danas je sve zapušteno i prljavo'', kaže nam Šahida ponosna na svoju terasu

Kopirati
Drag cursor here to close