Dovođenje u red

Na Trimuši s radom kreće komunalni redar

Lifestyle / Flash | 11. 11. 2014. u 08:03 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji građanske incijative 'Zajedno za Trimušu' na području trim staze danas s radom počinje komunalni redar. To je još jedan u nizu projekata građanske incijative koja je počela s radom 2011. godine.

Naime tada je organizirana prva poslijeratna akcija čišćenja koja je rezultirala prikupljanjem više od 250 vreća smeća, te građevinskog materijala, namještaja, dijelova automobila. Tom akcijom jasno je ukazano na stanje koje je Trimušu od pluća grada i zelene oaze pretvaralo u odlagalište otpada.

Velikim naporima samih članova incijative i akcijama koje su uslijedile stanje na trim stazi se poboljšavalo, a 2013. godine od strane nadležnih organa u Gradu Mostaru postavio se znak zabrane ulaska automobilima u noćnim satima. U organizaciji incijative obnovljene su klupice na šetalistu uz Radobolju, te organizirana sadnja mladica bora.

''Zapošljavanje djelatnika na Trimuši je veliki korak u zaštiti zelene oaze u gradu, s aspekta čistoće, sigurnosti ovim se potezom Trimuša pretvara u ono što je prvenstveno i bila namjena oazu mira, čistoće, pluća grada u punom nazivu'', kazao je predsjednik i pokretač građanske incijative 'Zajedno za Trimušu' Darko Karačić.

Također ovaj projekt, uz ekološki, ima i socijalni karakter, jer se zaposlio djelatnik koji će zarađenim novcem moći svojoj obitelji osigurati hranu, odjeću, topli dom za nadolazeće zimske dane.

Iz incijative je poručeno da idu dalje s aktivnostima slijedi uklanjanje oborenih stabala, sječa starih stabala koji ugrožavaju posjetitelje, kao i akcija čišćenja cjelokupnog područja trim staze od raslinja koje će se raditi u fazama, nakon kojih će sigurno Trimuša predstavljati ono što jest - ponos Mostara.

Inače, projekt su financirale brojne mostarske tvrtke te pojedinci zaljubljenici u ovu mostarsku oazu, navedeno je iz inicijative 'Zajedno za Trimušu'.

Kopirati
Drag cursor here to close