U ostatku BiH kiša

Na planinama u BiH se danas očekuje snijeg

Lifestyle / Flash | 03. 11. 2016. u 07:17 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme s kišom u Bosni. Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica 2 stupnja, Sokolac 4, Banja Luka, Doboj, Gradačac, Tuzla i Zenica 5, Bugojno, Ivan-sedlo, Jajce, Sanski Most i Srebrenica 6, Bihać, Bijeljina, Drvar, Kupres, Prijedor i Zvornik 7, Sarajevo 8, Goražde 9, Livno 10, Trebinje 11, Mostar i Stolac 12 i Neum 17.

Atmosferski tlak zraka u Sarajevu iznosi 942hPa, za 2hPa je manji od normalnog i raste.

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme s kišom. Očekuje se između 10 i 25 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno i do 35 litara. Prijepodne na planinama kiša će preći u snijeg. Od sredine dana prestanak padalina u sjevernim područjima i poslijepodne postupno smanjenje naoblake sa sjevera zemlje.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine. Prijepodne južnog i jugozapadnog smjera, a poslijepodne vjetar u skretanju na sjeveroistočni smjer. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje od 13 do 18 stupnjeva.

U Sarajevu danas će biti oblačno s kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 9 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close