Op op

Na Čevljanskoj koridi i ove godine više od 50.000 posjetitelja

Lifestyle / Flash | 31. 07. 2016. u 21:13 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Čevljanovićima, nedaleko od Sarajeva večeras se završava 69. tradicionalna Čevljanska korida, koja je i ove godine okupila veliki broj posjetitelja.

Prema pisanju Dnevnog avaza korida je danas okupila više od 50.000 posjetitelja iz svih krajeva BIH, ali i svijeta.

Ova korida se tradicionalno održava još od 1947. godine.

Posjetitelji su mogli uživati u lijepom sunčanom danu, ispunjenom raznim aktivnostima, a kraj dana obilježila je i borba bikova.

Jedan od organizatora kaže da je ovo događaj koji je poznat širom cijele BiH, regije, pa i dijaspore.

"Zadovoljan sam odzivom posjetitelja, jer ove godine je došao puno veći broj nego prošle, ali točan broj ćemo znati nakon prodaje karata", kazao je za Oslobođenje Alija Bajrić, član Organizacijskog odbora.

Posjetitelji su mogli uživati u raznim sadržajima, od kojih su najpopularniji janjetina na ražnju, hladno piće, te muziku uživo ispod šatora.

Širok je bio i spektar ponude trgovaca - od ručno rađenih suvenira, odjeće, slatkiša ili poklona za najmlađe, te komad namještaja pletenog od pruća. Nisu zaboravljeni ni najmlađi, koji su se mogli zabaviti vožnjom autićima i ringišpilima.

Mnogi kažu da u Čevljanoviće dolaze svake godine, a glavni cilj im je da se druže, upoznaju osobe iz drugih krajeva i da se odmore u prirodi.

Kopirati
Drag cursor here to close