Temperaturne razlike

Na Bjelašnici minus 9, u Neumu plus 10 stupnjeva

Neum sa 10, Mostar sa 8 i Trebinje sa 7 stupnjeva najtopliji su gradovi u BiH.
Lifestyle / Flash | 05. 01. 2020. u 09:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni je jutros bilo pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano i uglavnom bez padavina.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -9 stupnjeva, Bihać i Zvornik -2, Ivan Sedlo -1, Bugojno i Sarajevo 0, Prijedor, Sanski Most i Srebrenica 1, Banja Luka, Livno i Tuzla 2, Doboj i Gradačac 3, Grude i Široki Brijeg 6, Trebinje 7, Mostar 8 i Neum 10 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Većina padalina se očekuje u ranim jutarnjim satima. U nizinama se uglavnom kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Prije podne slabljenje i većinom prestanak padavina.

U drugoj polovici dana slabije padaline su lokalno moguće u središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima.

U većem dijelu Hercegovine malo do umjereno oblačno i sunčano. Više naoblake na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne jaka bura.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje od 7 do 12 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme povremeno sa susnježicom ili slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 2 stupnja, priopćeno je iz Federalog hidrometerološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close