Musto Karić

Najdeblji čovjek u BiH: Ne vagam se i ne idem liječniku

Musto se danas osjeća bolje nego ikad. Ne vaga se više i ne ide na liječničke kontrole, ali zna da i dalje ima više od 250 kilograma.
Lifestyle / Flash | 26. 08. 2018. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Dnevni avaz / Musto Karić

Musto Karić, povratnik u dobojsko selo Sjenina, koji sa svojih 250 i kusur kilograma važi za najdebljeg čovjeka u Bosni i Hercegovini, prije nekoliko dana je napunio 57 godina. 

Skupa operacija

 

Pretilost ga je počela moriti prije petnaestak godina, još dok je radio najteže šumske poslove u Italiji. Dobio je apetit i nije se štedio. Kilogrami su se lijepili, a onda se zabrinuo i potražio pomoć liječnika. Predlagali su mu operaciju, ali je mnogo koštala pa je odustao, piše Dnevni avaz.

S obzirom na to da nema nikakvih primanja, najdeblji čovjek pokušavao je raditi ono što može - čuvao je stado koza jednom gazdi, pomagao ponešto supruzi u vrtu.

Musto se  danas osjeća bolje nego ikad. Ne vaga se više i ne ide na liječničke kontrole, ali zna da i dalje ima više od 250 kilograma.

''Živim skoro pa normalnim životom pa dokle Bog da. Prije dvije godine, liječnik u Doboju rekao mi je da u svojoj praksi nije vidio jače srce kod debljeg čovjeka. Izuzev lijekova protiv visokog pritiska, ništa drugo ne uzimam. Jedem više od ostalih ljudi, ali ne pretjerujem'', objašnjava Musto.

 Siječe drva

Ponekad uzme motorku i nasiječe drva pa ih, sjedeći na stolici, iscijepa. Uglavnom, nastoji biti što više aktivan tijekom dana.

Musto je ljut na pojedine proizvođače preparata za mršavljenje, jer ga, kako kaže, zloupotrebljavaju na društvenim mrežama. Pišu kako on, tobože, od njih kupuje te preparate i mršavi, a on to negira.

Kopirati
Drag cursor here to close