Skriveni motivi

Muškarci masovno počeli piti majčino mlijeko

Lifestyle / Flash | 23. 02. 2015. u 17:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Omiljeni dodatak prehrani velikog broja bodybuildera je majčino mlijeko. Iako, nema znanstvenih dokaza bodybuilderi vjeruju kako im majčino mlijeko pomaže brže postići željenu mišićnu masu, piše Moja.ba.

Vjeruju kako majčino mlijeko sadrži veliku količinu kalcija i hranjivih tvari koje će im pomoći da se brže razviju i postignu željeni izgled.

Smatraju da majčino mlijeko ima posebna svojstva koja ga čine superiornim u odnosu na drugu hranu.

Šalica majčinog mlijeka sadrži oko 170 kalorija, 10 grama masti, ugljikohidrate, proteine, kao i vitamine i minerale. I sve u većoj količini nego na primjer mlijeko od krava ili koza. Ovo je još jedan razlog zbog kojeg bodybuilderi kupuju majčino mlijekom navodi Moja.ba.

Svi oni do mlijeka dolaze kupujući ga na internetu preko stranica specijaliziranih za njegovu prodaju. Istraživanje je pokazalo da je ovako mlijeko često pokvareno i nema učinak kao svježe majčino mlijeko.

No, unatoč tome, njegova cijena je iznimno visoka.

Treneri i nutricionisti smatraju kako je za rast mišića potrebno uzeti što više proteina, te redovito vježbati. Mišljenja su kako majčino mlijeko sadrži i određene hormone koji potiču rast, ali kako oni ne mogu djelovati na odraslog čovjeka. Tako zapravo većina muškaraca samo baca novac na majčino mlijeko, piše Moja.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close