Zvijezde stola

Mramorne pisanice - Jednostavne, a lijepe

Iako ovakav efekt na ljusci jajeta nije tako lako ni jednostavno postići, trud se isplati jer će biti zvijezda vašeg blagdanskog stola.
Lifestyle / Flash | 28. 03. 2024. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pisanice iliti tradicionalno obojena uskrsna jaja koja dekoriraju i mladi i stari, stoljetna su tradicija u ovom dijelu Europe, a popularizirala su se i u ostatku svijeta.

Uskrsna jaja tako bojimo s lukom ili ciklom, umjetnim bojama ili pak oslikavamo vodenim bojicama, a sad smo pronašli i posebno lijep način da ih ukrasite ovog Uskrsa, piše Jolie.hr

Naime, pisanice s efektom mramora izgledaju vrlo lijepo i elegantOdno. Iako ovakav efekt na ljusci jajeta nije tako lako ni jednostavno postići, trud se isplati jer će biti zvijezda vašeg blagdanskog stola.

Naime, za izradu mramornih pisanica kod kuće potrebno je imati pjenu za brijanje, boje za pisanice, čačkalicu i rukavice.

Postupak je takav da pleh za pečenje dobro prekrijete pjenom za brijanje, a zatim na sloj pjene dodajete željene boje za hranu.

Čačkalicom pomiješajte pjenu s bojom, stavite rukavice, a zatim jaje umočite u dobivenu obojenu pjenu sa svih strana.

Nakon toga stavite jaja sa strane i pričekajte da se pjena osuši, a onda ih prebrišite. Za bolji efekt možete prethodno izbijeliti jaja octom.

Rezultat su predivne pisanice s efektom mramora koje je teško ne zamijetiti.

Za poseban dojam, možete na njima kombinirati dvije ili više boja, a ako ih kasnije premažete slaninom dobit će i dodatan sjaj te izgledati posebno lijepo na vašem uskrsnom stolu.

Kopirati
Drag cursor here to close