Evo savjeta

Još uvijek stignete 2021. pretvoriti u sjajnu godinu!

Dobri odnosi i održavanje kontakta značit će vam mnogo.
Lifestyle / Flash | 19. 05. 2021. u 17:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove su navike dobar početak priče!

1. Provedite jedan sat dnevno šetajući bez ikakvog cilja

Kada ste posljednji put bezbrižno i neplanski izašli iz kuće u šetnju, s jedinim ciljem uživanja u prirodi? Ako se ne sjećate, pravo je vrijeme da počnete. Otiđite do obližnjeg parka, sjednite na klupu i promatrajte ptice. I drveće. I oblake. I cvijeće. Priroda je divna!

2. Slušajte prijatelje

Ne, ne mislimo na slušanje putem mobitela. Nađite se s prijateljima, razgovarajte i doista slušajte jedni druge. Zaboravite na mobitel, zaboravite na druge ljude oko vas, zaboravite na sve. Pozorno slušanje i promatranje lica vaših prijatelja tijekom razgovora, učinit će vas bliskijima i komunicirat ćete bolje.

3. Naučite kuhati

Ne možete se zauvijek oslanjati na roditelje, partnera ili prijatelje koji vas iz sažaljenja redovito zovu na ručak i večeru. Krenite od jednostavnih jela ka onim kompliciranijim. Jednom kada se malo pozabavite kuhanjem, shvatit ćete da je zapravo jako jednostavno i zabavno.

4. Vodite dnevnik snova

Mnogi se psihoterapeuti slažu da snovi mnogo otkrivaju o nama, našim osjećajima i onome što proživljavamo. Kako vam snovi ne bi pobjegli, imajte kraj kreveta dnevnik u koji ćete zabilježiti snove čim se probudite, dok su još svježi. A onda ih uz jutarnju kavicu možete analizirati. Tako ćete još bolje razumjeti sebe.

5. Čitajte

Čitanje knjiga razvija imaginaciju, potiče inspiraciju, obogaćuje vaš rječnik i opušta vas. Možete li poželjeti išta bolje?

6. Obnovite staro prijateljstvo

Neka su prijateljstva s razlogom u prošlosti, no ima i onih kojima se jednostavno dogodio život. Povežite se s osobom s kojom ste se obožavali družiti i za koju vas vežu samo lijepa sjećanja. Barem danas u svijetu Interneta to više nije problem. A možda steknete novog starog najboljeg prijatelja.

7. Svakog se dana čujte s obitelji

Možda nemate svaki dan nekih novosti za podijeliti, no nazovite tek tako da se čujete. Dobri odnosi i održavanje kontakta značit će vam mnogo, a još više njima.

8. Izradite kolaž

Znamo da su Facebook i Instagram zabavni i cool i prigodni, no nema ništa bolje od dobrog starog prekopavanja razvijenih fotografija i uspomena. Uokvirite najdraže fotografije, izradite kolaž ili foto-knjigu i uživajte u lijepim uspomenama koje možete vidjeti i opipati, piše cosmopolitan.

Kopirati
Drag cursor here to close