Filozofski fakultet

Mostarskim studentima predstavljeni ''Marijini obroci''

Lifestyle / Flash | 03. 04. 2017. u 18:54 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Društvene inicijative i njihova promidžba – primjer dobre prakse Mary’s Meals" naziv je javne tribine koja je održana u ponedjeljak na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Tom je prigodom predstavljena međunarodna organizacija Mary's Meals koja uspostavlja projekte prehrane i obrazovanja djece u nekim od najsiromašnijih zemalja svijeta.

Jedan od osnivača tog projekta Joe Black naglasio je kako oni koriste specifične tehnike i alate za oglašavanje te da za razliku od drugih organizacija rade s manjim iznosima novca koje primaju od velikoga broja malih donatora.

''Mi možemo funkcionirati samo zahvaljujući darežljivosti ljudi iz raznih zemalja koji nam pomažu'', kazao je Black.

Pročelnica Studija socijalnog rada doc. dr. Davorka Topić Stipić istaknula je veliko zadovoljstvo zbog dolaska gostiju iz Mary's Mealsa, napominjući prisutnim studentima da im oni mogu biti primjer dobre prakse i pokazatelj kako se može pridonijeti društvu.

Mary's Meals svoje je djelovanje proširila na 14 zemalja svijeta i trenutno pomažu 1 100 000 djece. Akcija pomaganja je prvotno započela u Međugorju, a sama organizacija je dobila ime po Gospinim ukazanjima. U Međugorju danas postoji informativni ured gdje se dijele razne informacije hodočasnicima o ovoj organizaciji.

''Važno je da se zadrži povezanost s međugorskom duhovnošću'', izjavila je voditeljica međugorskog ureda Željka Musa.

"Htio bih imati dovoljno hrane za jesti i htio bih jednoga dana ići u školu", rečenica je siromašnoga dječaka Edwarda iz Malavija koja je prvotno potaknula osnivanje same organizacije.

Mary's Meals, odnosno u prijevodu Marijini obroci, dodjeljuje jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja kako bi privukli siromašnu djecu da dolaze u školske ustanove i steknu potrebno obrazovanje.

Kopirati
Drag cursor here to close