BK Mostar

Mostarski učenici učili o biciklu i biciklizmu

Lifestyle / Flash | 18. 05. 2015. u 21:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biciklistički klub Mostar u suradnji s Osnovnom školom Ivana Gundulića u Mostaru organizirao je danas edukativno predavanje o biciklu i biciklizmu.

Učenici su se se kroz igru educirali o ponašanju biciklista u prometu, važnosti kacige i zaštitne opreme, te vrstama bicikla, nakon čega su na biciklističkom poligonu pokazali do sad naučene vještine.

Nastavnici četvrtih razreda ove škole Ita Pandža i Slavko Kovačević izrazili su zadovoljstvo suradnjom s Biciklističkim klubom Mostar, naglasivši da je učenicima potreban ovakav vid edukacije s obzirom da su biiciklisti,a posebice mlađi, prilično ugroženi kao sudionici u prometu.

''Inače, tema o biciklu je u nastavnom planu i programu četvrtim razredima osnovnih škola, tako da je ovaj blok sat s momcima iz mostarskog kluba, koji su profesionalci u svom poslu, bio pun pogodak. Vjerujem da će djeca dugo pamtii današnji dan, a nadamo se daljnjoj suradnji sa BK Mostar'', komentirala je Ita Pandža.

Na kraju su sva djeca dobila diplome za ''Izvrsno umijeće u vožnji bicikla na poligonu'', a oni najuspješniji dobili su i medalje za prva tri mjesta i fotografiju za uspomenu.

Današnju edukaciju podržala trgovina Ciklocentar koja je ustupila svoja bicikla te Auto moto klub Zapadnohercegovačke županije koji je ustupio biciklistički poligon, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close