Via Ferati Fortica

Mostarski studenti u adrenalin misiji

Studenti II godine Turizma posjetili su Sportsko-rekreativni park Fortica, u okviru kojeg se nalazi zipline, sportsko penjalište, staze za hiking i biciklizam, te odnedavno i adrenalinski most.
Lifestyle / Flash | 10. 01. 2020. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti Studija turizma Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru u okviru redovnih nastavnih i vannastavnih aktivnosti istražuju turističku ponudu grada Mostara, i Bosne i Hercegovine, te kroz samostalne istraživačke, biznis i marketing projekte nastoje promovirati postojeću ponudu i unaprijediti istu novim sadržajima.

Foto:PR / Prelazak preko mosta je uzbudljiv i zahtjeva maksimalnu koncentraciju

Njihove kreativne marketing kampanje bit će uskoro prezentirane javnosti, čime u značajnoj mjeri nastoje utjecati na unapređenje svijesti stanovnika Bosne i Hercegovine, o ljepotama koje ista ima, te afirmirati pažnju, interes i želju domaćih i stranih turista k posjetu i konzumiranju sadržaja, kojih nositelji domaće ponude s ponosom predstavljaju.

Upravo, na tom tragu, studenti II godine Turizma posjetili su Sportsko-rekreativni park Fortica, u okviru kojeg se nalazi zipline, sportsko penjalište, staze za hiking i biciklizam, te odnedavno i adrenalinski most, koji se uveliko razlikuje od svih mostova koje grad posjeduje.

Naime, radi se o visećem mostu izgrađenom na stjenovitim padinama uzvišenja Stolac iznad Mostara, koji je sastavni dio Via Ferate Fortica.

Studentica Kristina Vujević, koja je prvi put prešla, preko ove nove mostarske atrakcije, izjavila je: "Ovo je bilo odlično iskustvo. Prelazak preko mosta je uzbudljiv i zahtjeva maksimalnu koncentraciju. Sviđa mi se što se kroz adrenalinski turizam žele približiti prirodne ljepote Fortice ali i okolice koju vidimo prelazeći ovaj most."

Niti ostali studenti nisu krili zadovoljstvo, te su ovom prilikom iznijeli vlastite dojmove:

"Današnja terenska nastava u sklopu predmeta Marketing u turizmu je bila jako zanimljiva i drago mi je što nam ovaj studijski program osigurava ovakva korisna iskustva", rekla je Anđela Jurić.

Foto:PR / Odlična prilika za upoznavanje turističke ponude Mostara

"Fortica za nas predstavlja jednu od niza posjeta koje smo održali u sklopu predmeta Marketing u turizmu. Kao studentima, ovo je odlična prilika za upoznavanje prirodnog bogatstva kao i turističke ponude Mostara", objašnjava Mia Raspudić

Azra Zilić smatra da je od velike važnosti da budući menadžeri u turizmu budu upoznati sa turističkom ponudom grada Mostara. ''Imali smo priliku proći kroz neke od atrakcija koje su uključene u ponudu 'Park Fortica'. Upoznavanje ovakvih atrakcija nam je omogućio Studij turizma, točnije voditeljica studija Irma Dedić i prof. marketinga Veldin Ovčina, hvala im na tome", rekla je.

Adla Džubur ,iako joj ovo nije prvi put da posjećujem avanturistički park „Fortica”, ističe kako joj je ovoga puta bilo posebno drago vidjeti da Mostar nudi nešto drugačije. ''Bilo da ste ljubitelj avanturističkih sportova ili samo uživate u prirodi, ovaj park je pravo mjesto za Vas, kazala je.

Na ovoj način Studij turizma nastoji svoje studente dodatno profilirati i diferencirati na tržištu rada.

Kopirati
Drag cursor here to close