Humanost

Mostarski lutkari ujedinjeni u humanitarnoj akciji: Predstave za bolesnu djecu

Lifestyle / Flash | 21. 11. 2014. u 11:03 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pozorište lutaka Mostar i mostarsko Lutkarsko kazalište, te dvije profesionalne teatarske kuće koje uspješno djeluju u ovom gradu, jedinstveni u dobroj nakani, spremaju se ovih dana za izuzetnu humanitarnu akciju.

U njoj će svoje predstave igrati za djecu-pacijente na pedijatrijskim odjelima Sveučilišnog KBC-a Mostar i RMC-a 'dr. Safet Mujić' u Mostaru. Osim toga, izvest će svoje predstave i za štićenike Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama 'Los Rosales' u Mostaru i djecu iz Osnovne škole za djecu sa posebnim potrebama Mostar.

Ova humana misija pokrenuta je na inicijativu i uz velikodušnu pomoć mostarske obitelji Tolj, čiji su članovi, u znak sjećanja na svog pokojnog oca, poznatog doktora Zvonimira Zvonka Tolja, njemu u čast, odlučili pomoći lutkarima da vrate osmijeh na lica onih kojima je to najpotrebnije.

Na taj način će mostarski lutkari još jednom dokazati da ne priznaju nikakve granice unutar njihovog grada niti podjele na više i manje poželjnu publiku. Usprkos brojnim uspjesima i nagradama koje su posljednjih godina, na slavu Mostara, osvojili na domaćim i međunarodnim festivalima, kao i mnogim uspješnim gostovanjima po europskim i svjetskim scenama, još uvijek čuvaju najbolje od sebe i najtoplije od svojih srca za djecu svoga grada i, posebno, za one najnemoćnije među njima.

Prva predstava, za obje škole za djecu sa posebnim potrebama, održat će se već u srijedu, 26. studenog u dvorani Pozorišta lutaka u Mostaru. Pozorište lutaka sa predstavom 'Mačak u čizmama' i Lutkarsko kazalište sa predstavom 'Oholica' će, tako, narednih dana, s radošću igrati predstave za svoju najdražu dječju publiku, pokušavajući njihov život, barem na tren, ispuniti lutkarskom umjetnošću, radošću igre i širokim osmijesima, navedeno je iz Pozorišta lutaka.

Kopirati
Drag cursor here to close