Neobranjivo

Mostarski H of The Stage obradio pjesmu od dubrovačke grupe Silente

Lifestyle / Flash | 02. 02. 2016. u 07:42 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvoje Merdžo, 21-godišnji student solo pjevanja u Mostaru jedan je od rijetkih koji i dalje vjeruju da pozitivnim stavom i uz puno truda se stvari mogu mjenjati na bolje.

Pored pjevanja opernih arija, oratorija, raznih ciklusa pjesama i proučavanja djela starih majstora, bavi se obrađivanjem stranih i domaćih pjesama raznih žanrova, a trenutno se najbolje pronalazi u pop-rock izdanju.

Poznato je da je u 2013. godini osvojio treću nagradu na Međunarodnom festivalu solo pjevača pod nazivom Bruna Špiler u Herceg Novom u klasi svoje tadašnje profesorice Monije Jarak.

''Od tog natjecanja mnogo se stvari promijenilo na bolje. Postao sam svjesniji svojih pjevačkih vrlina i mana u usporedbi sa drugim pjevačima tamo, iz svoje, ali i iz drugih kategorija koje su išle po uzrastima, a u isto vrijeme sam dobio dobar vjetar u leđa za daljnji rad. Od tada sam puno napredovao i nastupao na raznim koncertima, svečanim manifestacijama, svirkama pa čak i sprovodima, a vjerujem da bi sada mogla pasti i bolja nagrada u slučaju odlaska na slično natjecanje, ali svoju ljubav prema skladanju, pisanju svojih pjesama i obrađivanju pjesama različitih žanrova svakako nisam izgubio", kaže Hrvoje za Bljesak.info.

To je dokazao još jednom i obradom pjesme ''Neobranjivo'' od dubrovačke grupe Silente. Pored same obrade, proširio je pjesmu još jednom vizualnom dimenzijom tako što je zamolio malog brata Luku da u pozadini radi dogovorene pokrete kako bi uz pomoć reflektora ostavljao sjenu na platnu i time na zanimljiv način pokušali naglasiti pojedine dijelove teksta.

- Htjeli smo odstupiti malo od monotonosti običnih live obrada i pokušati privuć i zadržati ljudima pažnju na još jedan način. U slučaju da nije uspjelo, ne gubim ništa, a smijeh i vrijeme provedeno s malim bratom u snimanju je pobjeda sama po sebi :)



Imaš li išta preporučiti našim čitateljima?

Hrvoje: Da. Najveći razlog zašto ovo radim je jer želim doprijeti do ljudi, a to će posebno biti naglašeno kad počnem izbacivati svoje pjesme, jer mislim da smo ponekad zapeli u nekoj depresiji koja nas guta i samo čini stvari još gorima. Sve nam je tuđe ljepše, a u stvari imamo puno razloga da budemo sretni. Znam po sebi kad god sam negativan tako mi se i vraća. Teško se boriti nekad protiv svega toga, ali isplati se. Kako zračimo tako i privlačimo zato, samo pozitivno i kao što pjesma kaže - Samo pravo!''

Projekt 'H of The Stage' možete pratiti i na YouTube kanalu.

Kopirati
Drag cursor here to close