Uvod u plesnu sezonu

Mostarske mažoretkinje sudjelovale na prestižnom seminaru twirla

Seminar se svake godine održava kao uvertira u plesnu sezonu, te svojim polaznicima pruža jednu široku platetu novih vještina.
Lifestyle / Flash | 05. 11. 2019. u 09:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarske mažoretkinje su od 17. -20. listopda 2019.godine sudjelovale na seminaru mažoretkinja i twirlinga u Sloveniji,točnije Početrteku, Termama Olimia u organizaciji Slovenskog mažoret i twirling saveza MTZS kao jedini mažoret tim iz Bosne i Hercegovine.

Ovaj seminar važi kao jedan od prestižnih seminara upravo zbog kvalitete predavača koji su nosioci ovoga seminara a koji su svjetski prvaci u svojoj struci.
Seminar se svake godine održava kao uvertira u plesnu sezonu, te svojim polaznicima pruža jednu široku platetu novih vještina , znanja te svakog polaznika educira ne samo u plesnom smislu nego i podiže nivo fizičke spremnosti na jedan viši nivo.

Ove godine glavni predavač je bio svjetski prvak u twirlingu Suichi Kawazu iz Japana a uz njega -  tu su bili .Tihomir Bendelja iz Hrvatske( twirl), zatim stručnjakinja za Jazz dance Živa Laterner, te treneri sa DIF-a educirani isključivo za twirling od kojih se posebno ističe Leon Omerzu iz Slovenije.

Foto: PR / Mostarske mažoretkinje sudjelovale na prestižnom seminaru twirla
Foto: PR / Mostarske mažoretkinje sudjelovale na prestižnom seminaru twirla
Foto: PR / Mostarske mažoretkinje sudjelovale na prestižnom seminaru twirla
Foto: PR / Mostarske mažoretkinje sudjelovale na prestižnom seminaru twirla

Mažoretkinje su jedan komplekasan vid aktivnosti za koji su potrebne ozbiljne kondicijske pripreme, vježbe koje su upravo za nas osmislili stručnjaci DIF-a za rad sa plesačima, i to isključivo specijaliziranim za mažoret i twirl ples. Radi se sa vrhunskim jazz dance učiteljima, kao i što se radi sa osnovama baleta. A uz sve to, najbolji svjetski stručnjaci i svjetski prvak u radu sa štapom za mažoretkinje , jedni su od predavača ovoga seminara.

Kvaliteta i pravilan razvoj kako fizičke tako i psihičke pripreme za djevojke u timu Mostarskih mažoretkinja od iznimne je važnosti.

''Mostarske mažoretkinje su još u prošloj godini po prvi puta sudjelovale na ovom seminaru sa manjom delegacijom a ove godine smo ponosne što smo uspjele omogućiti većem dijelu svog seniorskog tima i trenerima da prisustvuju na ovom, rekli bi -  jednom od najjačih seminara koje smo u svojoj karijeri imale prilike sudjelovati'', priopćeno je iz Ureda predsjednice Mostarskih mažoretkinja.

Mažoret ples sam po sebi jedna je specifična kombinacije plesa i sporta, te kao u svakom sportu potrebna je disciplina, mnogo rada, fizičke spreme a ovaj seminar je dodatno educirao i dao  vjetar u leđa u postizanju vrhunskih rezultata.

Odlazak na ovaj seminar realiziran je zahvaljujući Ministarstvu civilnih poslova BIH, koji je prepoznao kvalitet rada mažoretkinja iz Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close