Sretan rođendan!

Mostarske mažoretkinje spektakularnim koncertom proslavile svoj 20. rođendan

Lifestyle / Flash | 26. 10. 2015. u 13:03 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je čitava 2015. godina protekla u znaku obilježavanja ovog velikog jubileja kroz razne aktivnosti i putovanja na atraktivne lokacije, voditeljica i koregorafkinja višestrukih državnih prvakinja u mažoret plesovima Anja Puhalo s ponosom je u rodnom gradu predstavila sve timove, već nadaleko poznatih 'Zlatnih djevojaka'. Sam vrhunac slavlja stoga je bio upravo veliki završni koncert na kojemu je na najsvečaniji način obilježena ova godišnjica.

Prikazan je i film o rezultatima napornog rada i brojnih uspjeha obitelji Mostarskih mažoretkinja kako na državnim tako i međunarodnim natjecanjima, kroz protekla dva desetljeća.

Tijekom dvosatnog programa predstavljeno je više od 200 Mostarskih mažoretkinja kroz sve timove od najmlađih do najstarijih.

''Koncert prepun emocija objedinio je mnoge generacije koje su u 20 godina prodefilirale ovim velikim i uspješnim kolekitvom. Aktivne članice, od onih najslađih i najmlađih pa sve do najstarijih članica, su se predstavile sa svojim koreografijama s kojima su osvojile Državna i Europska odličja'', rekla je Anja Puhalo voditeljica Mostarskih mažoretkinja.

Vraćanjem u povijest i prisjećanjem na same početke rada, prikazan je i prvi video zapis s nastupom prvih mažoretkinja, a posebnu čar svečanosti je dala upravo ista točka, prve generacije mažoretkinja, među kojima je bilo i trudnica koje se više aktivno i ne bave ovim plesom.

Posebna točka koncerta bila je nikad ranije viđena točka iznenađenja u kojoj su svi gosti mažoret timovi iz Vukovara, Rijeke, Samobora, Kotora, Sinja, Vrbovca, Pule, zajedno s Mostarskim mažoretkinjama otplesali zajedničku koreografiju, dokazavši kako mažoret ples nema granica. A 'igra svjetlima' nezaobilazna točka svjetlećim štapovima je iznova izmamila ovacije publike.

''Važno je istaknuti da je i ove godine na koncert čak iz Francuske došao naš menadžer Florian Vigili kojem smo uručili zahvalu za potporu u radu. Uz timove goste zahvalu su dobili i Predsjednica Hrvatskog mažoret saveza Elizabeta Mikelj, te Vasilije Bjrović i Mirjana Miljanović- predstavnici iz Crne gore, Kotora'', dodala je Puhalo.

Predsjednik Sportskog saveza grada Mostara Hasan Šišić i generalna tajnica uručili su posebno priznanje Mostarskim mažoretkinjama za svoj rad u ovih 20 godina.

''Želim zahvaliti sponzorima i donatorima Villa Anri, Villa Sara, Hotel Ero, Antonio commerce, KB Centar, Studio ljepote Tanja, Cvjećarna Masline, Majop doo, Restoran Karting Klub Mostar, tiskara Olovka, Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače, Udruga Altruist i učenicima srednje strojarske škole. Nemoguće bi bilo izvesti koncert bez podrške naših vjernih članica koje su nam glavna organizacijska snaga, a njih su ovaj put malo pomogle naše mame sa svojim prilogom u organiziranju domjenka za naše goste. Hvala svima od srca'', zahvalila se Puhalo.

Gosti koncerta su bili i sudionici x faktora Adnan i Tarik , na opće oduševljenje mlađih članica i mnogobrojne publike.

Duvački orkestar KUD Željezara iz Zenice i Hrvatska glazba Mostar na samom kraju koncerta su skupa s Mostarskim mažoretkinjama izveli dvije posebne točke s inozemnih nastupa i za kraju su uz tortu slavljenicama odsvirali i otpjevali pjesmu za sretan rođendan.

Redakcija portala Bljesak.info Mostarskim mažoretkinjama želi sretan rođendan i još puno uspjeha natjecanja i medalja.

Kopirati
Drag cursor here to close