kroz ples i glazbu

Mostarske mažoretkinje prezentiraju Mostar na najbolji mogući način

Lifestyle / Flash | 20. 05. 2016. u 13:01 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarske mažoretkinje su od 12. do 18 svibnja sudjelovale na sedmodnevnoj Europskoj turneji u Francuskoj.

Riječ je o Festivalima na sjeveru Francuske gdje su Mostarske mažoretkinje nastupile u nekoliko gradova gdje su se održavale parade, a plesači i svirači su u velikim povorkama prodefilirali kroz Lille, Alizay, Hirson i Estaires.

''Na ovim festivalima koji su se paralelno održavali u navedenim gradovima mažoretkinje su nastupile zajedno sa ekipama iz Kolumbije, Brazila, Portugala, Španjolske, Slovačke, Francuske, Belgije, Austrije. U velikim povorkama prodefilirao je toliki broj različitih stilova bendova i plesača iz različitih dijelova svijeta, što je zaista fascinantan prizor'', poručuju Mostarske mažoretkinje, dodajući da se ime Mostara i cijele Bosne i Hercegovine prezentirao na najljepši mogući način, kroz ples i glazbu.

''Kao šlag turneje bio je i jednodnevni posjet Parizu gdje smo imale priliku kao i dosadašnjih godina sa našim prijašnjim generacijama posjetiti sve znamenitosti ovog predivne metropole. Na ovaj put smo išli sa Puhačkim orkestrom KUD Željezara iz Zenice, s kojim smo se toliko dobro uhodali i još više učvrstili našu predivnu suradnju'', navedeno je u priopćenju Mostarskih mažoretkinja.

Mažoretkinje su na samom putu do odredišta također imale i izlete u Salzburg i Stuttgart, gdje su također uživali u razgledavanju znamenitosti i tih gradova.

''Po povratku sa ove turneje čekaju nas brojni već ugovoreni nastupi kao i brojna gostovanja kako u BIH tako i van granica, a važno je napomenuti da ćemo u idućem tjednu imati i upis za nove članove'', poručuju mažoretkinje.

Kopirati
Drag cursor here to close