Nord-Pas-de-Calaist

Mostarske mažoretkinje po drugi put ove godine sudjelovale na turneji u Francuskoj

Lifestyle / Flash | 01. 09. 2016. u 06:15 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarske mažoretkinje vratile su se sa sedmodnevne turneje u Francuskoj na kojoj su sudjelovale kao jedini mažoret tim iz BiH te još jednom ime Mostara kao i cijele BIH prenijele Europom.

''Festival na kojemu smo sudjelovale održavao se paralelno u više gradova na sjeveru Francuske, točnije u regiji Nord-Pas-de-Calaist, a naša skupina je nastupila u gradovima Lille, Valenciennes i Estreux'', kaže Anja  Puhalo, voditeljica Mostarskih mažoretkinja.

Na ovom festivalu sudjelovale su brojne skupine iz Belgije, Danske, Mađarske, Njemačke, Francuske sa oko 1000 sudionika.

Mostarske mažoretkinje su na ovu turneju putovale s Puhačkim orkestrom KUD Željezara iz Zenice s kojim imaju izvrsnu suradnju već drugu godinu za redom. S njima su putovali i glazbenici iz Priboja.

''Tijekom službenog trajanja festivala u spomenutim gradovima su se održavale velike gradske parade i programi gdje su se umjetnici izvodili programe, a sam prizor mnoštva umjetnika koji predstavljaju  raznovrsnost kultura je zaista impozantan'', rekla je Anja Puhalo.

Osim u službenom dijelu ove turneje također su Mostarske mažoretkinje imale tri jednodnevna izleta u Salzburg, Munchen i Pariz.

 

Kopirati
Drag cursor here to close