U središtu Mostara

Mostarske igre okupile oko 100 mladih iz cijele BiH

Lifestyle / Flash | 25. 08. 2014. u 06:25 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju su održane Treće mostarske igre mladih u organizaciji udruge 'Crveni osmijeh'. Igre su upriličene u središnjem dijelu Mostara, Španjolskom trgu.

U ovim igrama sudjelovali su mladi stariji od 14 godina iz Mostara, Kozarca, Prijedora i Gornjeg Vakufa. Ove igre su održane u sklopu projekta 'Ja sam promjena - povezujem se' koji je podržalo veleposlanstvo SAD u BiH. 

Cilj ovog projekta je uspostaviti interetničku suradnju između mladih ljudi koji dolaze iz različitih etničkih grupa iz BiH, promovirati interetnički dijalog i povećati povjerenje među mladima.

Osim 'Crvenog osmijeha' učešće su uzele i udruge 'Omladinski centar' Gornji Vakuf - Uskoplje, 'Optimisti 2004' Kozarac i 'Čisto srce' Prijedor. Igre su obuhvatile osam različitih disciplina, a mladi su bili podijeljeni u pet timova - žuti, plavi, crveni, zeleni, bijeli.

Od održanih 8 igara najviše bodova je izvukao "Žuti tim" sa ukupno 4 boda, te "Plavi tim" sa 2 boda, zatim "Zeleni tim" i "Crveni tim" sa 1 bodom. Igre koje su održane i pobjednički timovi:

1) Vuča konopca - Žuti tim
2) Skakanje u vreći - Žuti tim
3) Jabuke u vodi - Plavi tim
4) Igra kreativnosti - Plavi tim
5) Stolice - Žuti tim
6) Brašno i bombona - Crveni tim
7) Jaje u kasici - Zeleni tim
8) Baloni - Žuti tim.

Kopirati
Drag cursor here to close