Izdano upozorenje

Mostarska regija: Visoke temperature i grmljavina upalile meteoalarm

Lifestyle / Flash | 01. 07. 2017. u 13:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za mostarsku regiju danas je zbog grmljavine i visokih temperatura upaljen žuti meteoalarm koji upozorava na potencijalno opasno vrijeme.

''Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike'', navedeno je u upozorenju. 

U Bosni i Hercegovini sutra se prijepodne očekuje pretežno sunčano vrijeme.

Poslijepodne i u večernjim satima očekuje se postupno naoblačenje, što će uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu.

Na jugu Hercegovine bit će bez padalina. Vjetar će biti slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnje temperature od 11 do 16, na jugu od 17 do 21, a dnevne od 23 do 28, na jugu od 28 do 32 stupnjeva.

U Sarajevu sutra će biti sunčano. Tijekom poslijepodneva i u večernjim satima doći će do naoblačenja praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 13, a dnevna oko 24 stupnjeva.

U BiH danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 13 stepeni, Ivan-sedlo 20, Livno 22, Sokolac 23, Gradačac 24, Neum, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla 25, Bugojno, Doboj, Zvornik 26,
Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Grude, Prijedor, Sanski Most 27, Zenica 28, Trebinje 29 i
Mostar 30, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close