Mostarska regija: Izdano upozorenje zbog vrućina

Lifestyle / Flash | 02. 07. 2017. u 07:36 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velike vrućine ponovno su upalile meteoalarm u mostarskog regiji. Zbog vrućina koje bi mogle dosegnuti i 32 stupnja upaljen je žuti meteoalarm koji označava potencijalno opasno vrijeme. 

''Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike'', navedeno je u upozorenju meteoalarma. 

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno sunčano vrijeme.

Temperature u 8.00 sati: Bjelašnica 9 stepeni, Bugojno i Ivan-sedlo 13, Livno 14, Sarajevo, Sokolac 15, Bihać i Sanski Most 16, Banja Luka, Srebrenica, Tuzla i Zenica 17, Prijedor i Zvornik 18, Bijeljina i Doboj 19, Grude 20, Gradačac 21, Neum 22, Mostar i Trebinje 23 stupnjeva.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 1 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji prevladavati pretežno sunčano vrijeme. Tijekom poslijepodneva i u večernjim satima doći će do postupnog naoblačenja, što će uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. Na jugu Hercegovine bez padalina. Intenzivnije padaline se očekuju u središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne, gdje je lokalno moguća i pojava tuče.

Vjetar slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, u Hercegovini jugozapadni. Dnevne temperature od 23 do 28, na jugu od 28 do 32 stupnjeva.

U Sarajevu sunčano. Tijekom poslijepodneva i u večernjim satima naoblačenje praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom. Dnevna temperatura oko 26 stepeni, pripćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close