Ples na svili

Mostarka Martina Martić: Svila je bijeg od realnosti

Lifestyle / Flash | 24. 06. 2015. u 10:44 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Martina Martić (25) studentica ekonomije iz Mostara se bavi plesom na svili. Ovaj ples je otkrila preko Sofije iz Brazila koja se školovala u Mostaru. Ističe kako joj je za ples na svili potrebno samo nekoliko metara materijala, te snaga u rukama, koja se treningom može brzo dobiti i malo hrabrosti.

''Meni je zanimljivo na svili. Zabavljam se i vrtim u zraku'', rekla je Martina za Bljesak.info.

Martina je rekla kako je osnovne figure naučila od Sofije, ali kako ostale figure uči preko interneta. Okupila je malu ekipu koja s njom trenira u Alpinističkom sportsko-penjačkom klubu Neretva već pola godine.

''Penjanjem se bavim četiri i pol godine, tako da je okolini postalo normalno da se bavim plesom na svili'', rekla je Martina inače državna prvakinja u penjačkoj disciplini boulder.

Svoj performans dva puta je izvela na šetnici Nikole Šubić Zrinjskog u Mostaru, čime je ovu disciplinu približila građanima.

Inače, interes za ples imaju i žene i muškarci, stoga ne čudi što Martina planira formirati klub plesača na svili.

Ističe kako ples na svili nije isključivo ženski sport, jer se na svili mogu raditi figure koje izgledaju graciozno i ženstveno, ali isto tako postoje figure koje su akrobatske, tako da je dobar za oba spola. Ples na svili Marina bi preporučila svima.

''Svila je bijeg od realnosti, gdje se dobro zabavimo, a usput i treniramo“ , rekla je Martina koju preko Facebooka možete kontaktirati ukoliko vas zanima ples na svili.

Kopirati
Drag cursor here to close