Rekord

Mostarka 800.000 putnica zračne luke Sarajevo

Lifestyle / Flash | 05. 12. 2016. u 13:40 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni aerodrom Sarajevo zabilježio je danas 800.000. ovogodišnju putnicu što predstavlja rekord najvećeg aerodroma u Bosni i Hercegovini.

Riječ je o rastu broja putnika od 6,72 posto u odnosu na isto razdoblje tijekom 2015. godine, dok će rast za svih 12 mjeseci najvjerojatnije iznositi 7 posto.

Sretna putnica je Gordana Aničić iz Mostara koja je prilikom prihvaćanja priznanice i poklona od dvije besplatne avionske karte Air Srbije i bona od 200 KM kazala kako je riječ o prvom osvajanju neke nagrade u životu.

Aničić je putnica na letu Sarajevo - Beograd na liniji aviokompanije Air Serbia, a njena konačna destinacija je Prag.

Međunarodni aerodrom Sarajevo (MAS) ove je godine zabilježio još dva rekorda. U srpnju je zabilježen 109.141 putnik, odnosno rast od 22,2 posto u odnosu na srpanj 2015., a u kolovozu je zabilježen najveći broj putnika u jednom mjesecu - 118.350.

Direktor MAS-a Armin Kajmaković istaknuo je da uz rast broja putnika dolazi i obveza povećanja kapaciteta u vidu proširenja terminala i i parkinga, što je planirano za naredno razdoblje.

"Ovo je značajan rekord za MAS. Sve naše prognoze i očekivanja su se ostvarile", kazao je između ostalog Kajmaković.

Što se tiče uvođenja novih linija, MAS početkom naredne godine očekuje uspostavljanje linije Sarajevo - Budimpešta (Wizz Air) i Sarajevo - Doha (Qatar Airways).

U kontekstu razvojih projekta aerodoroma, Kajmaković je među ostalim izdvojio rekonstrukciju aerodromske piste, a u planu je i proširenje platforme za parkiranje aviona, čime će biti osigurani dodatni parkinzi za velike zrakoplove, izgradnja ekskluzivnog VIP salona i drugo.

Kopirati
Drag cursor here to close