'Ne možeš ostat'

Mostarci zbog velikih vrućina nenaspavani

Lifestyle / Flash | 22. 07. 2015. u 06:45 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biometeorološka prognoza za danas je nepovoljna, s temperaturama zraka koje će i dalje biti nadprosječne.

Uz manjak svježine u noći, većina populacije će imati probleme sa snom. Nakon nešto ugodnijeg jutra, tijekom dana je nužno maksimalno reducirati kretanje i aktivnosti, te se ponašati u skladu s preporukama za ekstremne vremenske prilike, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Danas će u našoj zemlji prevladavati sunčano i vruće. Umjeren razvoj oblačnosti poslije podne i u večernjim satima može uvjetovat lokalne pljuskove i grmljavinu u Hercegovini, zapadnim, središnjim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka od 33 do 39, na jugu Hercegovine do 42 stupnja.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme, poslije podne uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 36 stupnjeva.

Temperature zraka 8 sati: Bjelašnica 17 stupnjeva, Ivan Sedlo 19, Drvar i Kupres 20, Bugojno, Jajce, Sanski Most i Sarajevo 21, Bihać, Livno i Tuzla 22, Zenica 23, Gradačac 26, Neum i Stolac 27, Mostar 30 stupnjeva.
U Mostaru je u tri sata ujutro izmjeren 31 stupanj.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Zbog izuzetno opasnih visokih temperatura upaljen je crveni meteoalarm na područjima Sarajevske, Mostarske, Trebinjske, Tuzlanske, Banjalučke, Prijedorske i Bihačke regije. Narančasti meteoalarm koji označava opasno vrijeme upaljen je u Livanjskoj, Fočanskoj i Visočkoj regiji.

Kopirati
Drag cursor here to close