Otvori um

Mostarci se informirali o pružanju psihološke pomoći

Lifestyle / Flash | 10. 10. 2016. u 09:24 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje mladih psihologa organiziralo je u ponedjeljak u Mostaru uličnu akciju "Otvori um – prekini stigmu" u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana mentalnog zdravlja čija je ovogodišnja tema "Psihološka prva pomoć".

Članice Udruženja mladih psihologa izašle su tom prigodom na ulicu i organizirale simbolično akciju tijekom koje su podijelile letke.

''Letci sadrže informacije o tome kako pružiti prvu psihološku pomoć, zašto je bitna prva psihološka pomoć te ostale informacije vezane za mentalno zdravlje'', izjavila je Amra Selimhodžić, članica Udruženja mladih psihologa, nevladine strukovne organizacije koja potpomaže osobni i profesionalni razvoj građana lokalne zajednice.

Po njezinim riječima, kroz uličnu akciju, članice Udruženja informirale su građane o mentalnom zdravlju, vrstama mentalnih oboljenja i načinima njihovog liječenja.

Osim toga, ukazale su i na znakove oštećenog mentalnog zdravlja i destigmatizaciju mentalnih oboljenja.

Također, Udruženje će građane informirati o osnovnim principima pružanja prve psihološke pomoći što će ih osposobiti da prepoznaju kada je potrebno pružiti prvu psihološku pomoć i kome se mogu obratiti.

Inače, riječ je o projektu koji provodi Udruženje mladih psihologa od rujna, a podržan je od strane LDA Mostar i projekta "Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana" odobrenog u sklopu programa Civil Society Facility, Operating Grants to IPA CSO Associations, Support to regional thematic associations.

Kopirati
Drag cursor here to close