Sat za planetu Zemlju

Mostarci će umjetničkom izvedbom obilježiti sat za planetu Zemlju

Lifestyle / Flash | 23. 03. 2015. u 13:51 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu, 28. ožujka 2015. godine, u 20:30 sati Sarajevo, Banja Luka, Tuzla, Mostar i drugi gradovi BiH ponovo se pridružuju svjetskim metropolama u obilježavanju 'Sata za planetu Zemlju', najvećoj globalnoj volonterskoj akciji koju devetu godinu za redom organizira svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF.

Na konferenciji za novinare 25. ožujka 2014. inicijativu će zajedno predstaviti veleposlanici akcije u BiH: Valentina Mindoljević, direktorica UWC-a Mostar, Željko Marić, predsjednik ekološke udruge Eko-Most Mostar, Orhan Maslo, menadžer projekta i direktor Rock Škole Mostar i Nikola Zovko, direktor Parka prirode Hutovo blato.

Središnji događaj će biti održan u subotu 28. ožujka u 20.30 sati na Starom mostu u Mostaru gdje će učenici UWC-a Mostar i Gimnazije Mostar umjetničkom izvedbom obilježiti sat za planetu Zemlju, a sam događaj će biti upotpunjen akustičnim izvedbama članova Rock škole Mostar.

Podsjetimo, Globalna inicijativa WWF-a 'Sat za planetu Zemlju' nastala je 2007. godine u Sydneyu s ciljem podizanja svijesti donositeljima odluka i stanovništvu svijeta o prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i energetskoj učinkovitosti, te štetnosti klimatskih promjena i čovjekovog negativnog utjecaja na Zemlju. Bosna i Hercegovina u ovoj globalnoj akciji sudjeluje od 2009. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close