Svečanost

Mostar: Zimskim bazarom završilo prvo školsko polugodište

Lifestyle / Flash | 29. 12. 2015. u 19:32 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostoru IV. osnovne škole u Mostaru održan je Zimski bazar na kojemu su učenici uz potporu nastavnog osoblja i roditelja izložili likovne radove, rukotvorine, slatkiše.

U programu su sudjelovali učenici od prvog do devetog razreda, te nastavno osoblje, roditelji i prijatelji ove škole.

"Ovaj bazar je protekao u duhu pjesme, plesa i kreativnosti. Ono na čemu mi stavljamo naglasak je razvijanje poduzetničkih kompetencija kod djece, što podrazumijeva zasnivanje ideje do njene realizacije", kazala je direktorica ove škole Seada Kuštrić.

Prije pet godina nastala je ideja učenika da se organizira jedan ovakav bazar, da bi tu ideju podržalo rukovodstvo škole. Najmlađi učenici su bili kostimirani u omiljene junake crtanih filmova, te su tako pridonijeli upotpunjavanju cjelokupne slike ovog bazara.

"Ono što smo željeli postići ovim bazarom jeste da okupimo obitelj na jednom mjestu. Ovdje su se okupili djeca, roditelji, djedovi, bake, te uža obitelj i veoma nam je drago jer smo uspostavili suradnju između škole, obitelji i lokalne zajednice", rekla je Kuštrić.

Ovim bazarom ujedno je završilo prvo polugodište za učenike, a započeo im je zimski raspust. Obilježen je Dan dječje radosti, a sve u organizaciji Vijeća učenika, Vijeća roditelja, nastavnika i dragih prijatelja. Ove godine svečanost su osim velikog broja posjetitelja obogatili maskote Mickey i Mini Mouse, koji su nakon službenog dijela programa uručili paketiće djeci zaposlenika JU IV osnovne škole.

Kopirati
Drag cursor here to close