Pripreme

Mostar: Za Petra Pana potrošeno već 600 metara platna

Lifestyle / Flash | 22. 05. 2017. u 09:51 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 450 metara materijala za šivanje kostima, te 120 metara za scenografiju, četiri kilograma silikona, kilometri šivaćeg konca te puno sati truda i rada krojačica Renate i Slađane, smo su dio priprema plesnog kluba ERIGO za predstavu Petar Pan koja će se odigrati 3. lipnja u 19 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Naime, nakon prošlogodišnje hit predstave ''Snježno kraljevstvo'' izvedene čak pet puta, pred skoro pet tisuća mališana, kreativna radionica plesnog kluba ERIGO radi punom parom na novom projektu.

Ovogodišnja tema je ''Petar Pan'' pisca J.M Barriea, planetarno popularna priča o dječaku koji nije želio odrasti i koji svaku noć vodi djecu u zemlju pustolovine Nigdjezemsku.

Projekt ''Dajmo djeci alternativu'' koji živi već treću godinu za redom, uvelike opravdava svoje postojanje.

''Djeca su presretna u kreativnom izražavanju kroz ples, glumu, kazalište i likovnu umjetnost. Koncept ovog projekta je pomoći djeci da otkriju svoje talente i odmaknu se barem na nekoliko sati tjedno od moderne tehnologije, te provedu vrijeme družeći se i gradeći nešto novo. To su radionice plesa, glume, scenografije i kostimografije, sve sa stručnjacima relevantnim u svojim područjima. Sve veći odaziv djece ovom projektu je naveća nagrada i pokazatelj da smo na dobrom putu. Naime, ove godine u projektu sudjeluje 240 djece mostarskih vrtića, osnovnih i srednjih škola'', priopćeno je iz plesnog kluba ERIGO.

''Moramo se zahvaliti velikoj potpori Grada Mostara a posebno Odjelu za kulturne djelatnosti, te tvrtkama Ferro Keš doo ,Imbrex doo, CopyShop, MM-TT doo, Keš doo, Auto Lijanović, Alfa therm doo, Običan radio, ljekarna Alpha Plus, Roma pizzerija , Hera informatički inženjering , Logovita , Mateus te portalu Bljesak.info'', naveli su iz ERIGA.

Kopirati
Drag cursor here to close