Serija predavanja

Mostar: Trodnevni festival za srednjoškolce Hercegovine

Lifestyle / Flash | 07. 10. 2015. u 09:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon uspješno završene serije predavanja pod nazivom 'Obrazovanje za mir', te Kreativne škole, projekat PRO|TOK će biti okončan trodnevnim Festivalom prosvjete, kulture i umjetnosti.

Na festivalu će sudjelovati učenici/ce iz pet hercegovačkih srednjih škola: Gimnazija 'Jovan Dučić' Trebinje, Srednja škola Stolac, Srednjoškolski centar 'Aleksa Šantić' Nevesinje, te Srednja medicinka škola i Druga gimnazija iz Mostara.

U okviru festivala bit će upriličeni sljedeći sadržaji: 8.10. u 14 sati otvaranje festivala i izložba radova Kreativne škole na Nastavničkom fakultetu Univerziteta 'Džemal Bijedić';

9.10. od 12 do 17 sati radionice na Nastavničkom fakultetu, a zainteresirani/e će moći pohađati pet radionica iz različitih znanstveno-umjetničkih oblasti: biologija, kemija, matematika, likovne umjetnosti i društvene znanosti. Ove radionice su otvorene za sve građane/ke Mostara, a posebno za srednjoškolce/ke kojima su na osobit i zanimljiv način prilagođeni sadržaji radionica.

Trećeg, posljednjeg dana festivala koji će se održati 10.10. u prostorijama Nastavničkog fakulteta od 15 do 17 sati bit će upriličene radionice za učenike/ce pet hercegovačkih srednjih škola koje su sudjelovale u projektu. Cjelodnevno druženje bit će popraćeno prigodnim koncertom i domjenkom u OKC 'Abrašević' gdje će nastupiti duo Karla i Ivan, te bend Floridus.

Ove aktivnosti su dio projekta PRO|TOK (Pro-tolerancija, pro-obrazovanje, pro-kultura) koji SPKD 'Prosvjeta' Mostar provodi u suradnji sa Nastavničkim fakultetom Univerziteta 'Džemal Bijedić' u sklopu projekta Dijalog za budućnost, koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partrnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close