16. - 22. rujna

Mostar: Treningom otvoren Europski tjedan mobilnosti

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine u vremenu od 16. do 22. rujna.
Lifestyle / Flash | 16. 09. 2022. u 18:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Outdoor fitness trening održan je u Mostaru iza Stare gimnazije u vodstvu trenerice Jasmine Kavazović čime je svečano otvoren Europski tjedan mobilnosti.

Foto: Bljesak.info / Europski tjedan mobilnosti

Grad Mostar po prvi put je formalno registriran na stranici European mobility week (Europski tjedan mobilnosti), te će u suradnji sa Sportskim savezom Grada Mostara i brojnim udruženjima i organizacijama sudjelovati u pripremama brojnih aktivnosti na temu održive mobilnosti.

Europski tjedan mobilnosti je europska inicijativa nastala s ciljem poticanja malih i velikih gradova na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnji automobilom.

Foto: Bljesak.info / Europski tjedan mobilnosti

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine u vremenu od 16. do 22. rujna.

Manifestacija je sastavljena od tri glavne komponente; tjedna aktivnosti, trajnih mjera za uvođenje održive mobilnosti, kao što su npr. uvođenje i/ili širenje pješačkih zona, uvođenje sustava javnih bicikala, unaprjeđenje sustava javnog prijevoza te ''Dana bez automobila'' koji se održava 22.9. i predstavlja središnji događaj Europskog tjedna mobilnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close