MSYP 2015.

Mostar Summer Youth Programme: Postanite sposobniji za upravljanje svojom budućnošću

Lifestyle / Flash | 28. 01. 2015. u 07:29 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar Summer Youth Programme (MSYP) pokrenut je 2014. godine kako bi ponudio mladim ljudima u Mostaru više mogućnosti da unaprijede svoj engleski jezik, praktične vještine, te da razmišljaju kritički i kreativno o svojoj budućnosti kroz interaktivne radionice s čelnim ljudima lokalnih poduzeća i organizacija.

U 2015. MSYP će udvostručiti broj sudionika, aktivirajući 80 do 100 učenika srednjih škola, s još ambicioznijim programom i više obrazovnih izleta u tri tjedna. 

Pridonoseći kampanji za prikupljanje sredstava za MSYP, čitetlji portala Bljesak.info mogu pomoći da Mostar postane grad sa živom kulturom, obrazovnim i profesionalnim mogućnostima za mlade ljude.

MSYP se sastoji od raznolikih radionica vezanih za diskusije koje obuhvaćaju mnoga područja, uključujući rasprave, međunarodne odnose, razvoj, turizam, urbani razvoj, kreativno pisanje, javni govor, socijalne medijske strategije i planiranje događaja.

U večernjim satima, učenici će se upoznati sa vodećim ljudima raznih kompanija i organizacija. U 2014. godini, to su bili: UniCredit Bank, Bosana Foundation, Youth Power, Perpetuum Mobile Centar za mlade i razvoj zajednice i Fondacija Our Kids . Surađujući direktno sa pojedincima kroz projekte , sudionici su osposobljeni da razmišljaju o tome šta žele raditi u budućnosti i na koji to način namjeravaju postići.

U 2014. godini, MSYP je također pružio priliku studentima da obiđu više znamenitih mjesta. U Parku prirode Blindinje, studenti su bili inspirirani pričom o uspjehu mlade poduzetnice u razvoju njenog posla. U Intera Tehnološkom parku, učili su o tome kako steći ključne vještine i zaposlenje u tehnološkom sektoru. Za kraj, studenti su posjetili Doboj i doprinijeli vraćanju grada u prvobitno stanje poslije poplava, uključujući se time i u volonterski servis.

MSYP 2015 će imati još više zanimljivih izleta za potsticanje i razvijanje ambicija mladih.

Svi ovi elementi čine MSYP raznolikim i višestruko korisnim programom za obrazovni, profesionalni, društveni i osobni razvoj. Iako Bosna i Hercegovina pati od ogromnog broja nezaposlenih, nove mogućnosti poput ove pomažu mladima da postanu konkurentniji i sposobniji za upravljanje svojom budućnosti.

 Ako ste zainteresirani da pomognete MSYP-u, molimo vas posjetite njihovu stranicu za prikupljanje sredstava.

Kopirati
Drag cursor here to close